zv De Vikings op Facebook

2 weken geleden

Zwemvereniging De Vikings

m.facebook.com/story.php?story_fbid=2219802364775571&id=529847003771124Minioren SG FZC’54/De Vikings presteren goed op Regio Finales

Afgelopen weekend mocht SG FZC’54/De Vikings met 12 zwemmers in Heerenveen strijden om wie er de beste minior van het noorden (Fryslân, Groningen en Drenthe) is. Met 47 starts en meerdere medaillekandidaten een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Op zaterdag waren de medailles voor Marre van der Wal die naar het zilver zwom op de 100 meter schoolslag en goud wist te winnen op de 100 meter vrije slag. Jelte de Boer zwom op de 400 meter vrije slag keurig naar het brons.
Wytse Broekstra kwam uit op de 100 meter rugslag, 50 meter vlinderslag en op de 100 meter vrije slag en behaalde op alle afstanden het goud. Sven Koornstra kwam uit op de 100 meter schoolslag en op de 100 meter vrije slag en behaalde op beide afstanden het brons.

Op zondag gingen de jongens en meiden door met waar ze goed in waren. Zo won Marre van der Wal het goud op zowel de 100 wisselslag als de 50 meter vlinderslag en nog een zilveren medaille op de 100 meter rugslag. Sven Koornstra won op de 100 meter wissel ook een bronzen medaille. Wytse Broekstra kwam deze dag nog uit op de 100 meter schoolslag en de 200 meter en behaalde op beide afstanden het goud.
Ook Jannoula Jaspers wist op deze dag verrassend het brons te behalen op de 100 meter schoolslag. Jelte de Boer kwam nog uit op de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag en behaalde ook hier op beide afstanden het brons.

Het toernooi werd afgesloten door een 4x50 wisselslag estafette met de oudste minioren, hier moesten Wytse Broekstra, Jannoula Jaspers, Jelte de Boer en Vienna Maura Delea nog vol in de strijd met de overige clubs en wisten hierin naar het brons te zwemmen.

De overige zwemmers behaalden dit weekend ook mooie resultaten o.a: Fenne Balt werd 19e met een pr van 6 sec op de 100 meter schoolslag, Milan Derks werd 9e met een pr van 6 sec op de 100 meter schoolslag, Vienna Maura Delea werd 15e met een pr van 9 sec op de 200 meter wisselslag, Indy Nes werd 16e met een pr van 10 sec op de 100 meter rugslag, Ilya Postma werd 32e met een pr van 2 sec op de 100 meter vrije slag, Elianne Sijpkes werd 14e met een pr van 10 sec op de 100 meter rugslag en Tijn Bijma had geen geluk dit weekend zowel op de 100 meter schoolslag als de 100 meter rugslag kreeg hij een dis.

Over het hele weekend hebben de zwemmers 8x goud, 2x zilver en 8x brons behaald en zijn we 2e geworden in het medailleklassement van alle deelnemende verenigingen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Extra Info Zechstein Bubble Toernooi

Hallo zwemmers, begeleiders en ouders,

 

Hartstikke leuk dat jullie allemaal mee gaan! Op 15 en 16 oktober is het dan (eindelijk)  zo ver! Het internationale zwemtoernooi in Veendam.

We gaan er met een groep van 31 zwemmers, uit Franeker & Harlingen, en 6 begeleiders naar toe.

We slapen weer met alle clubs in een sporthal, waar je ook een groot deel van de dag doorbrengt. Hier zijn leuke activiteiten te doen voor de kinderen. Zaterdag avond eten we met z’n allen, en na het eten is er een leuke disco in het zwembad!

Zondag wordt er weer gezwommen en dit duurt tot het eind van de middag. Daarna is het met z’n allen opruimen en weer terug richting Harlingen na een vermoeiend maar leuk weekend.

 

De kosten voor dit weekend zijn € 40,- voor de deelnemers en €10,- voor de begeleiders.

Dit jaar zijn er een aantal kinderen die alleen op zaterdag kunnen deelnemen, de kosten voor deze dag zijn €20,-   Wil je ook blijven eten op zaterdagavond, zijn de kosten €25,-   (zal niet voor 19.00 uur zijn) Dit graag zo snel mogelijk overmaken op rekening IBAN: NL64INGB0004963037 o.v.v. Naam zwemmer, Zechstein zwemtoernooi.

We verzamelen op zaterdag 15 oktober om 5.45uur bij het zwembad. Iedereen wordt zondag weer thuis afgezet. Dit zal tussen 18.00 en 20.00 uur zijn.

We hebben natuurlijk wel ouders nodig die de zwemmers kunnen brengen. Kunt u aangeven of u wilt rijden op zaterdag (brengen) of zondagmiddag (ophalen) en hoeveel zwemmers er mee kunnen rijden. 

Zaterdag graag zorgen voor een lunch-pakket, (ranja hebben wij) en zondag is er brood, fruit en een maaltijdsalade en natuurlijk genoeg te drinken.

We willen graag dat iedereen in de sporthal droge, warme kleren aan heeft. Want het is daar niet echt warm, dus neem genoeg kleding mee!

Er komt natuurlijk weer een teamfoto dus trainingspak verplicht!!!!!

Wat moet je meenemen:

 • Zwempak/broek (meerdere)
 • Badmuts(vikings) + zwembril
 • Handdoeken (genoeg droge)
 • Trainingspak (moet de terugweg aan i.v.m. groepsfoto, extra trainingsbroek voor als andere nat is)
 • Kort broek + shirt (extra voor als het andere nat is)
 • Warme trui/vest voor in de sporthal
 • Slippers/zaalschoenen
 • Kleding voor ’s avonds + ondergoed en sokken
 • Luchtbed
 • Slaapzak (kussen)
 • Pyjama
 • Lunchpakket voor de zaterdag
 • je BIDON (wij hebben wel ranja mee, om te vullen)
 • Er mag best wel wat snoep mee genomen worden voor na de wedstrijd. Maar wel met mate.
 • Spelletjes/muziek voor als je niets te doen hebt.
 • En natuurlijk een heeeeeeeeel goed humeur.

 

Er zijn nog wel twee belangrijk punten:

>Kinderen die zich niet gedragen en na een waarschuwing nog steeds vervelend zijn, zijn wij   genoodzaakt om naar huis te sturen. (natuurlijk in overleg met de ouders)

We moeten ons ook aan de regels houden van de wedstrijd anders bestaat de kans dat ze de vereniging buiten sluiten en dat willen we natuurlijk niet.

Het moet een geweldig weekend worden met goede tijden en het belangrijkste een super goede sfeer.

>Na het brengen van de kinderen mag u natuurlijk even kijken in de slaapzaal, echter is het niet de bedoeling dat de ouders in de slaapzaal blijven of komen tijdens het weekend. Ouders en bezoekers moeten plaatsnemen op de tribune in het zwembad, en zijn welkom in de slaapzaal vanaf zondagmiddag 16.00 uur.

SAMENGEVAT.

 • Graag even een mailtje wanneer u wilt rijden.
 • Betaal alstublieft zo snel mogelijk € 40,- (dan wel €20,- of €25,-)

 We gaan er met z’n allen een onwijs leuk weekend van maken!

Begeleiders  zijn:

Yvonne

Teddy

Nico

Berto.