zv De Vikings op Facebook

2 weken geleden

Zwemvereniging De Vikings

SG FZC’54-DE Vikings doen het super goed tijdens de miniorenfinale in Heerenveen. TOPPERS.Gisteren was de eerste dag van de Regionale Minioren Finales, een wedstrijd over twee dagen waar per leeftijd en per afstand alleen de beste 24 zwemmers uit Regio Noord aan de start mogen verschijnen. Mee mogen doen is dus al een prestatie op zich!
Met 14 zwemmers stond de SG met een grote en sterke groep op de stoep van sportstad Heerenveen, de strijdarena voor dit weekend. De middag startte met de 100m vlinderslag voor de oudste meisjes. Gabriella had haar zinnen op een medaille gezet en zwom met een dik pr naar het zilver. Een opmars voor de rest van de middag. De ene naar de andere pr werd verbeterd en racedoelen werden behaald.
Aan het einde van de middag zag de medaillespiegel er als volgt uit:
Gabriella da Silva Miranda: zilver op de 100m vlinderslag.
Wytze Broekstra: goud op de 100m schoolslag en 100m vrije slag.
Jelte de Boer: brons op 100m rugcrawl, zilver op 50m vlinderslag en goud op 100m vrije slag.
Amber Lubbers: brons op de 100m vrije slag.
Jip Bakker: zilver op de 100m schoolslag.
Hidde Boersma: brons op de 100m schoolslag.

Verder deden mee: Danica Boek, Jetze de Vries, Sam Derkx, Sietse de Wit, Jannoula Jaspers, Mathijs Haitsma, Milan Derkx, Vienna Delea. Zij zwommen zich niet in de medailles maar noteerden wel stuk voor stuk (dikke) pr’s.

Vanmiddag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heel veel succes allemaal!

Ben je nieuwsgierig naar de andere uitslagen kijk dan op: livetiming.cfas.nl/RMF2018/index.html
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

BEN JIJ ONZE NIEUWE TRAINER?

BEN JIJ ONZE NIEUWE TRAINER?

Als ZV De Vikings zijn we altijd op zoek naar (gekwalificeerde) trainers! Op dit moment heeft de zwemvereniging, naast onze hoofdtrainster, een trainersgilde die in het bezit is van KNZB-zwemtrainers niveau 2. Daarnaast zijn er per training nog een aantal hulptrainers actief. De opleiding voor trainer niveau 2 is vorig jaar gehouden in Het Derde Haad te Harlingen in combinatie met andere zwemverenigingen in de regio. Door het opleiden van trainers willen we als ZV De Vikings de kwaliteit van onze trainers blijven waarborgen.
Noodzaak
Op dit moment loopt de instroom van nieuwe zwemmertjes goed (Frysel B). Zwemmertjes die de techniek goed beheersen stromen dan door naar Frysel A en daarna door naar de B-Selectie. Als ZV De Vikings kunnen we vanaf Frysel B tot aan de B-Selectie nog een aantal (gekwalificeerde) trainers gebruiken. Door de toename van nieuwe jeugdleden zal er verruiming moeten komen in de huidige trainersgilde van ZV De Vikings. Daarom zijn we op zijn naar (oud)-zwemmers, ouders/verzorgers van zwemmers en overige belangstellenden die zwemtrainingen bij ZV De Vikings willen gaan verzorgen.

Cursus
ZV De Vikings is bereid om de cursus zwemtrainer niveau 2 voor haar rekening te nemen. Hier worden vooraf duidelijke afspraken met elkaar over gemaakt. Op de site van de KNZB staat een uitgebreid overzicht wat er van een aanstaande trainer wordt verwacht indien de cursus zwemtrainer niveau 2 wordt gevolgd. Voor meer informatie geeft https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/opleidingen/wedstrijdzwemmen/ een duidelijk overzicht.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om trainer te worden? Meld je dan aan bij onze secretaris Simon Broekstra via info@zvdevikings.nl .

Omdat de nood voor nieuwe officials hoog is, zullen we ook (ouders/verzorgers) van leden direct gaan benaderen!