zv De Vikings op Facebook

2 weken geleden

Zwemvereniging De Vikings

SG FZC’54-DE Vikings doen het super goed tijdens de miniorenfinale in Heerenveen. TOPPERS.Gisteren was de eerste dag van de Regionale Minioren Finales, een wedstrijd over twee dagen waar per leeftijd en per afstand alleen de beste 24 zwemmers uit Regio Noord aan de start mogen verschijnen. Mee mogen doen is dus al een prestatie op zich!
Met 14 zwemmers stond de SG met een grote en sterke groep op de stoep van sportstad Heerenveen, de strijdarena voor dit weekend. De middag startte met de 100m vlinderslag voor de oudste meisjes. Gabriella had haar zinnen op een medaille gezet en zwom met een dik pr naar het zilver. Een opmars voor de rest van de middag. De ene naar de andere pr werd verbeterd en racedoelen werden behaald.
Aan het einde van de middag zag de medaillespiegel er als volgt uit:
Gabriella da Silva Miranda: zilver op de 100m vlinderslag.
Wytze Broekstra: goud op de 100m schoolslag en 100m vrije slag.
Jelte de Boer: brons op 100m rugcrawl, zilver op 50m vlinderslag en goud op 100m vrije slag.
Amber Lubbers: brons op de 100m vrije slag.
Jip Bakker: zilver op de 100m schoolslag.
Hidde Boersma: brons op de 100m schoolslag.

Verder deden mee: Danica Boek, Jetze de Vries, Sam Derkx, Sietse de Wit, Jannoula Jaspers, Mathijs Haitsma, Milan Derkx, Vienna Delea. Zij zwommen zich niet in de medailles maar noteerden wel stuk voor stuk (dikke) pr’s.

Vanmiddag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heel veel succes allemaal!

Ben je nieuwsgierig naar de andere uitslagen kijk dan op: livetiming.cfas.nl/RMF2018/index.html
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

BEN JIJ ONZE NIEUWE OFFICIAL?

BEN JIJ ONZE NIEUWE OFFICIAL?

Wij moeten verplicht officials leveren bij thuis- én uitwedstrijden. Zonder officials, geen zwemwedstrijden!  Daarom zoeken we dringend ouders/verzorgers of recreatieve zwemmers (16 jaar en ouder) die official willen worden voor het wedstrijdzwemmen. Ook familieleden of vrienden zijn van harte welkom als official. Official zijn bij het wedstrijdzwemmen is een boeiende hobby. En iedereen kan zich kwalificeren als official. Heb je ambitie? Dan kun je bij gebleken geschiktheid doorgroeien naar een hoger niveau.

Voordelen
Op dit moment hebben wij de grootste behoefte aan nieuwe tijdwaarnemers/ keerpuntcommissarissen bij onze jongste Frysel zwemmertjes. Voordelen van deze functie zijn dat je tijdens de cursus veel leert over zwemtechnieken m.n. de start- en keerfases, je zit altijd met je neus bovenop de wedstrijd en je werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers. Verder heb je nauw contact met alle zwemmers wat veel voldoening geeft.

Cursus
Aspirant-klokkers volgen een cursus van 4 avonden van 2,5 uur en gaan 1x schaduw-klokken tijdens een officiële KNZB-zwemwedstrijd. Hierna volgt een mondeling examen waarbij klokhantering en spelregelkennis belangrijke onderdelen zijn.
Als je slaagt voor het examen word je aangesteld als aankomend tijdwaarnemer. Na een positieve beoordeling als aspirant-klokker, krijg je de bevoegdheid tijdwaarnemer 4. Om deze bevoegdheid te behouden, moet je minimaal 3x per jaar tijdwaarnemen. Na tenminste 1 jaar ervaring en 6 wedstrijden kun je voor bevoegdheid 3 beoordeeld worden. Na 2 jaar tijdwaarnemer met bevoegdheid 3 kun je doorgroeien naar Kamprechter. De cursus tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris verzorgt de KNZB slecht eenmaal per jaar in de periode oktober/november 2017 bij een aantal zwembaden in de regio (locatie Friesland waarschijnlijk Drachten). ZV De Vikings betaalt de cursus en als je geslaagd bent, maken we je kosteloos lid van onze vereniging.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om tijdwaarnemer te worden? Meld je dan aan bij onze secretaris Simon Broekstra via info@zvdevikings.nl .

Omdat de nood voor nieuwe officials hoog is, zullen we ook (ouders/verzorgers van) leden direct gaan benaderen!