zv De Vikings op Facebook

2 weken geleden

Zwemvereniging De Vikings

SG FZC’54-DE Vikings doen het super goed tijdens de miniorenfinale in Heerenveen. TOPPERS.Gisteren was de eerste dag van de Regionale Minioren Finales, een wedstrijd over twee dagen waar per leeftijd en per afstand alleen de beste 24 zwemmers uit Regio Noord aan de start mogen verschijnen. Mee mogen doen is dus al een prestatie op zich!
Met 14 zwemmers stond de SG met een grote en sterke groep op de stoep van sportstad Heerenveen, de strijdarena voor dit weekend. De middag startte met de 100m vlinderslag voor de oudste meisjes. Gabriella had haar zinnen op een medaille gezet en zwom met een dik pr naar het zilver. Een opmars voor de rest van de middag. De ene naar de andere pr werd verbeterd en racedoelen werden behaald.
Aan het einde van de middag zag de medaillespiegel er als volgt uit:
Gabriella da Silva Miranda: zilver op de 100m vlinderslag.
Wytze Broekstra: goud op de 100m schoolslag en 100m vrije slag.
Jelte de Boer: brons op 100m rugcrawl, zilver op 50m vlinderslag en goud op 100m vrije slag.
Amber Lubbers: brons op de 100m vrije slag.
Jip Bakker: zilver op de 100m schoolslag.
Hidde Boersma: brons op de 100m schoolslag.

Verder deden mee: Danica Boek, Jetze de Vries, Sam Derkx, Sietse de Wit, Jannoula Jaspers, Mathijs Haitsma, Milan Derkx, Vienna Delea. Zij zwommen zich niet in de medailles maar noteerden wel stuk voor stuk (dikke) pr’s.

Vanmiddag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heel veel succes allemaal!

Ben je nieuwsgierig naar de andere uitslagen kijk dan op: livetiming.cfas.nl/RMF2018/index.html
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

KNZB selecties en criteria

Minioren

Een goede basisopleiding is belangrijk voor elke wedstrijdzwemmer. Deze basis wordt gelegd tijdens de minioren jaren. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn in deze periode met name bezig met het aanleren en verbeteren van de basistechnieken van de zwemslagen, de keerpunten en de start. De KNZB heeft als hulpmiddel voor lesgevers inmiddels de SwimKick techniekschool en de SwimKick Techniekacademie geïntroduceerd.  Minioren zwemmen Speedo wedstrijden en wellicht andere wedstrijden en meten dus hun prestaties ten opzichte van elkaar. De bekende Speedo top-100 lijsten zijn een afgeleide van deze prestaties. Dat wekt de suggestie dat gezwommen tijden erg belangrijk zijn. Mooie tijden zijn echter van ondergeschikt belang in vergelijking met de technische uitvoering op basis waarvan een bepaalde tijd gezwommen wordt! Techniek staat op de eerste plaats, ook tijdens wedstrijden!

 

 

Tijdens de minioren jaren is er geen sprake van Nationale selecties. In de KNZB visie is dit te vroeg. Uit ervaring weten we dat de best presterende minioren een jaar later voorbij gestreefd kunnen zijn door vele leeftijdsgenoten die later sterker worden, groeien en een zwemslag technisch beter hebben leren beheersen.  We mogen niet verwachten dat prestaties, gemeten in tijd en technische uitvoering, stabiel zijn op deze jonge leeftijd. Daarnaast gaan we ervan uit dat Nationale activiteiten nog niet van toegevoegde waarde zijn. De eigen vereniging moet in staat worden geacht de minioren naar behoren te begeleiden binnen een lerende en plezierige  omgeving.

 

Ook raadt de KNZB kringen en regio’s aan terughoudend te zijn met selectie activiteiten voor minioren.

 

Junioren

Voor junioren sporters komt fase drie van het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen om de hoek kijken: TrainTrainen. In deze fase wordt de trainingsomvang geleidelijk opgevoerd. Nieuwe wedstrijden als Nationale Kampioenschappen worden geïntroduceerd.

 

Voor junioren sporters zijn verschillende activiteiten ontwikkeld.

 

Na elke Nationale Junioren Kampioenschappen wordt een selectielijst samengesteld aan de hand van de tijden uit het Meerjaren Selectie Systeem van de KNZB. Deze selectielijst bestaat uit junioren en jeugd sporters van A+, A, B en C niveau. Ondanks het feit dat de selecties lopende een seizoen geen uitvallers kent is er natuurlijk de mogelijkheid voor niet-selectieleden, zich met een bijzondere prestatie in de selectie te zwemmen. Die prestaties worden m.n. beoordeeld tijdens nationale kampioenschappen korte- en langebaan en andere wedstrijden op een 50 meter baan (lees: Swim Cup’s). Deze prestaties worden beoordeeld door de bondscoach Junioren, Jeugd, de Technisch Directeur en de RTC-trainers.