zv De Vikings op Facebook

2 weken geleden

Zwemvereniging De Vikings

SG FZC’54-DE Vikings doen het super goed tijdens de miniorenfinale in Heerenveen. TOPPERS.Gisteren was de eerste dag van de Regionale Minioren Finales, een wedstrijd over twee dagen waar per leeftijd en per afstand alleen de beste 24 zwemmers uit Regio Noord aan de start mogen verschijnen. Mee mogen doen is dus al een prestatie op zich!
Met 14 zwemmers stond de SG met een grote en sterke groep op de stoep van sportstad Heerenveen, de strijdarena voor dit weekend. De middag startte met de 100m vlinderslag voor de oudste meisjes. Gabriella had haar zinnen op een medaille gezet en zwom met een dik pr naar het zilver. Een opmars voor de rest van de middag. De ene naar de andere pr werd verbeterd en racedoelen werden behaald.
Aan het einde van de middag zag de medaillespiegel er als volgt uit:
Gabriella da Silva Miranda: zilver op de 100m vlinderslag.
Wytze Broekstra: goud op de 100m schoolslag en 100m vrije slag.
Jelte de Boer: brons op 100m rugcrawl, zilver op 50m vlinderslag en goud op 100m vrije slag.
Amber Lubbers: brons op de 100m vrije slag.
Jip Bakker: zilver op de 100m schoolslag.
Hidde Boersma: brons op de 100m schoolslag.

Verder deden mee: Danica Boek, Jetze de Vries, Sam Derkx, Sietse de Wit, Jannoula Jaspers, Mathijs Haitsma, Milan Derkx, Vienna Delea. Zij zwommen zich niet in de medailles maar noteerden wel stuk voor stuk (dikke) pr’s.

Vanmiddag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heel veel succes allemaal!

Ben je nieuwsgierig naar de andere uitslagen kijk dan op: livetiming.cfas.nl/RMF2018/index.html
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Schoolzwemkampioenschap 2017.

 

Beste school,

 

Via deze vooraankondiging willen wij u alvast  informeren over het schoolzwemkampioenschap 2017.

 

Save the date!!

Ook in 2017 vindt er het schoolzwemkampioenschap van de gemeente Harlingen plaats. En wel op dinsdag 14 februari. Tijdens het  schoolzwemkampioenschap nemen de leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Harlingen het tegen elkaar op en strijden zij om de titel schoolzwemkampioen van Harlingen. De leerlingen vanaf groep 3 die in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A mogen hieraan deelnemen.

 

We vragen van u als school of u de taak op u wilt nemen om de kinderen enthousiast te maken voor dit kampioenschap! Daarnaast vragen wij u of u als leerkracht de inschrijfformulieren van de kinderen uit uw klas wilt verzamelen.

 

Het kampioenschap is op dinsdag 14 februari 2016. Het vindt plaats in zwembad ’t Derde Haad. Wij verwachten dat er tijdens de wedstrijd een aantal (het liefst 2) ouders/leraren aanwezig zijn als begeleiding tijdens de wedstrijd.

 

Contactpersoon

Per school is er een contractpersoon, leerkrachten, ouders en kinderen kunnen hun vragen omtrent de SZK aan hun stellen. Zij zorgen er ook voor dat de inschrijving op een zorgvuldige manier gebeurd.

OBS ’t Wad à Regina Grobbe

Het baken à Sonja en Bertho Da Silva

St-Michaelschool à Susan Hengeveld

P.J. Frisoschool à Angelique Jaspers

Middelstein à Sjoukje Zijlstra

Obs Het Noorderlicht à Sandra Brunia

 

Het zou leuk zijn dat jullie als school er zoveel mogelijk aan doen om de zwemmers aan te moedigen, dus kom met veel enthousiaste kinderen en maak spandoeken etc.

 

Binnenkort ontvangt u van uw contactpersoon meer informatie of hoe en wanneer de kinderen zich kunnen opgeven voor het schoolzwemkampioenschap.

 

Bij voorbaat dank voor u medewerking en hopelijk zien we u dinsdag 14 februari in zwembad ‘t Derde Haad. Kimswerderweg 43, 8862 TR Harlingen.

 

Met vriendelijke groet,

 

De organisatie