zv De Vikings op Facebook

Zwemvereniging De Vikings heeft het bericht van CitySwim Harlingen gedeeld. ... See MoreSee Less

De historische #zeezwemtocht van #Harlingen is jarig. We mogen op 9 september 70 kaarsjes uitblazen ...

Bekijk op Facebook

Wedstrijden

Onze verenigingen doet actief mee aan verschillende wedstrijden. Hieronder staan deze één voor één beschreven. Van Fryselcup tot Medaillewedstrijden.

 

Fryselcup

De Fryselcup bestaat uit vijf wedstrijden met vijf verenigingen. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waar niet te moeilijk wordt gedaan over een klein foutje tijdens het zwemmen. Deze wedstrijden zijn dan ook bedoeld voor kinderen die nog niet heel lang aan wedstrijdzwemmen doen en op deze manier kennis kunnen maken met de wedstrijden. Ondanks dat het laagdrempelig is, zwem je uiteindelijk niet alleen voor jezelf maar ook voor de punten voor de club tussen deze vijf verenigingen. Deze wedstrijden zijn in de buurt en er mogen niet meer dan 25 kinderen per club meedoen. Dit is ook om de duur van de wedstrijd kort te houden. De afstanden die gezwommen worden, zijn tussen de 25 en 100 meter.

 

De Fryselcup kent een bepaald punten systeem. De snelste zwemmer krijgt 1 punt en de langzaamste zwemmer 5 punten per programma, omdat er maar vijf verenigingen meedoen. Één persoon van iedere club per afstand krijgt de punten, dit is dus de snelste zwemmer van onze club op een bepaalde afstand. Komt er niemand aan de start van jouw club DAN krijg je automatisch 5 punten. Ook hier is het de bedoeling om zo weinig mogelijk punten te verzamelen. Na iedere wedstrijd krijgen de zwemmers een vaantje als herinnering.

 

Omdat de Frysel in clubverband wordt gezwommen is het dus ook verplicht! Afzeggen heeft gevolgen, omdat er meer kinderen op de lijst staan die deze wedstrijden willen zwemmen. 2 x afzeggen is uitsluiting van de wedstrijden en een gesprek met de hoofdtrainer.

 

Minioren

Dit zijn vijf wedstrijden waar je aan mee mag doen als je een bepaald niveau hebt. De trainers zullen je vragen of je aan deze wedstrijden mee wil doen, wanneer je hier aan toe bent. Je kunt hier aan meedoen tot het jaar waarin de meisjes 11 jaar worden en de jongens 12 jaar. Je zwemt deze wedstrijden individueel. Tijdens deze vijf wedstrijden zwem je een cyclus aan afstanden waarvan een aantal twee keer voorkomt. Met je gezwommen tijden kun je jezelf plaatsen voor de regiofinales en misschien zelfs wel voor de landelijke jaargangfinales. Deze worden aan het eind van het seizoen gezwommen en hier mogen de beste 18 per leeftijd en per afstand in Friesland, Groningen en Drenthe aan mee doen.

 

Je zwemt alleen tegen je eigen leeftijd en mag dan ook niet uitkomen in een hogere leeftijd. De afstanden liggen tussen de 100 en 400 meter.

 

Competitie

De competitie bestaat uit een serie van vijf wedstrijden in het seizoen. Je wordt door de trainer uitgenodigd om aan deze wedstrijden mee te doen. De competitiewedstrijden worden op een hoger niveau gezwommen dan de Frysel wedstrijden. De afstanden zijn langer en er wordt strenger gekeken naar de uitvoering van je slagen, keerpunten en start. Hier zwemmen we ook als club tegen de andere verenigingen. Voor iedere gezwommen afstand krijgen we punten, die punten worden aan het eind van de wedstrijd opgeteld en het is de bedoeling dat je als vereniging zo weinig mogelijk punten hebt. De snelste twee zwemmers in ieder programma krijgen de laagste punten. We moeten dus met zijn allen proberen om de laagste punten te behalen. Voor een niet gezwommen afstand krijg je een vervangende tijd, deze tijd is altijd veel langzamer dan de gemiddelde gezwommen tijd. Het is dan ook belangrijk dat alle afstanden ingevuld worden. Je zwemt bij de competitie wedstrijden dus niet alleen voor jezelf maar ook voor punten voor de club. Als we aan het einde van de vijf wedstrijden bovenaan staan, d.w.z. een zo laag mogelijk aantal punten hebben, dan promoveren we naar een hogere klasse, maar als we onderaan staan dan degraderen we naar een lagere klasse. We hebben al jullie hulp dus hard nodig tijdens deze wedstrijden!!