2de plaats Hessel Broekstra 200m Schoolslag tijdens 1e ochtend NJJK 2017

2de plaats Hessel Broekstra 200m Schoolslag tijdens 1e ochtend NJJK 2017

2de plaats Hessel Broekstra 200m Schoolslag tijdens NK

Op de 1ste ochtend van de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen heeft Hessel Broekstra voor een daverende verrassing gezorgd door een 2de plaats te pakken op de 200m schoolslag. De zwemmer uit Wijnaldum begon zeer voortvarend en opende halverwege dik onder zijn persoonlijk record. Het werd een spannende race en de in laatste meters werd Hessel net voorbijgezwommen Ruben Claasen.

Op dezelfde ochtend kwam Kai Zwerver uit op de 100m vlinderslag. Kai kwam niet helemaal niet tevreden uit het water. Kai: ‘’Er had meer in gezeten’’. Toch was het op zijn debuut wel een keurig persoonlijk record van ruim 1,5 seconden, wat een 8ste plaats opleverde. Op diezelfde afstand liet Hessel zijn goede vorm al zien door 6 seconden van zijn beste tijd af te zwemmen.
Bij de Dames kwamen Noa Teuben en Marte Hieke van der Kamp in het water voor  Startgemeenschap FZC’54 – de Vikings. Noa had een geweldige start op de 200m rugslag en lag lang op een podiumplek. In de laatste 100m zakte haar tempo wat en werd ze net voorbij gezwommen en eindigde op een 4de plaats. Wel was ze 4 seconden sneller dan ze ooit was. Marte Hieke had gelijk een zwaar programma. De 400m vrije slag en de 200m rugslag. Op de 400m vrije slag begon ze goed en was het een stabiele race. Het was net geen persoonlijk record. Op de 200m rugslag zwom ze sterk en waren haar onderwaterfases goed. Uiteindelijke zat ze net boven haar persoonlijk record.