Badmuts van de Maand | Januari

Badmuts van de Maand | Januari

NAAM:
Myrthe

WOONPLAATS:
Harlingen

GEBOREN IN:
Sneek

JARIG OP:
15 juli

BROERS EN/OF ZUSSEN:
Ik heb een broer en die heet Eric.

SCHOOL/WERK:
Ik zit op RSG Simon Vestdijk in Havo 4.

LIEVELINGSFILM / MUZIEK / BOEK:
Ik vind vooral Thrillers en horror films leuk. Ik hou niet echt van boeken lezen. Alleen Sonny boy vind ik wel een erg mooi boek. Verder Hou ik erg van muziek. Alle muziek is wel leuk behalve rock en heavy metal muziek.

WAAR MOGEN WE JE VOOR WAKKER MAKEN?
Om te shoppen en om wat lekkers te gaan eten.

HUISDIEREN?
Jazeker. Wij hebben 5 konijnen. Gijs woont in huis en de rest zit buiten.

WAT WIL JE LATER WORDEN / BEN JE GEWORDEN?
Ik wil personal sportcoach worden en mensen met een beperking helpen om af te vallen of om sterker te worden.

WIE IS JE VOORBEELD?
Ik heb niet echt een voorbeeld. ik denk eerlijk gezegd dat iedere zwemmer een voorbeeld moet zijn voor zichzelf. Iedere sporter moet achter ze eigen prestaties en keuzes staan en niemand is met iemand te vergelijken. Hiermee bedoel ik , kijk niet naar je tegenstanders maar naar je eigen vooruitgang en doelen. Daarmee bereik je volgens mij het meeste. Maar ik heb wel enorm respect voor Sharon van Rouwendaal omdat zei enorm hard traint voor haar doelen.

FAVORIETE SLAG / AFSTAND:
Ik vind meerdere afstanden leuk eigenlijk. De vrije slag gaat me het beste af, maar ik vind alles leuk om te doen. Vooral de 50 en 200 vrij 1500vrij zijn erg leuk en me favoriete afstanden. Maar een 400wissel of 2km bc is ook geen probleem. Misschien ga ik ook ooit wel eens wat in het open water doen dat lijkt me ook wel eens leuk om te proberen.

LEUKSTE TIJDENS DE TRAINING:
De lactaat setjes vind ik het leukst. Lekker sprinten en diepgaan is het fijnste wat er is.

HOBBY NAAST HET ZWEMMEN:
Vooral veel muziek luisteren, verder niet zo heel veel.

VERTEL WAT MEER OVER JEZELF EN WAAROM JE OP ZWEMMEN ZIT:
Bij de vorige vragen heb ik al het een en ander verteld maar Ik heb me A en B diploma sinds me 4e en toen vond ik het zwemmen al best leuk. De baby peuter kleuter zwemjuf had mij het advies gegeven om verder te gaan met het zwemmen. Ik zag het op dat moment niet helemaal zitten om verder te gaan met zwemmen. Toen dacht ik dat gymnastiek meer mijn ding zou zijn. 3 Jaar verder heb ik het zwemmen toch een kans gegeven en ben ik bij de vikings terecht gekomen. Daar heb ik met veel plezier gezwommen tot mijn 10e. Op mijn 11e ben ik bij orca terecht gekomen. Daar heb ik ongeveer 2jaar gezwommen. Helaas verloor ik langzamerhand steeds meer het plezier daar. Dat komt doordat de negatieve kanten van het zwemmen hier naar voren kwamen. Door de mentale klap ben ik overtraind geraakt en ben er bijna 7 maanden uit geweest. Uiteindelijk heb ik in Drachten bij DZ&PC mijn volledige motivatie terug gevonden en daar heb ik geleerd wat het belangrijkste is in de zwemsport. Door verschillende gesprekken met mijn coach Michiel Riemslag ben ik er weer helemaal bovenop gekomen.Ik heb daar eigenlijk voor het eerst beseft waarom ik eigenlijk op zwemmen zit. Het fijne gevoel van een super leuke zwemploeg en een super coach hebben mij echt heel anders naar het zwemmen laten kijken. Plezier staat altijd voorop. De coach(michiel) en ploeg hebben me echt goed gedaan. Ik wist eigenlijk sinds dat moment waarvoor ik eigenlijk hard lig te trainen. Ik ging op een veel leukere manier naar de zwemsport kijken. Het was allemaal minder gedwongen. Dat was erg fijn. Het mooiste van zwemmen is om jezelf proberen te blijven verbeteren, Als je er hard voor traint dan merk je al snel dat je weer vooruit gaat. Ook is de gezelligheid van de ploeg erg leuk. Dat is eigenlijk waarom ik zo van zwemmen hou.

IMG_6985

Ik geef de badmuts door aan… Silke Huisman