Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Sinds vorige week geldt de plicht voor volwassen zwembadbezoekers een coronatoegangsbewijs te laten zien. We zijn daarbij niet tegen problemen aangelopen, omdat iedereen zich bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheid. Daarvoor wil het bestuur dan ook zijn dankbaarheid en waardering uitspreken.

 

Vandaag heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Met name voor toeschouwers en trainers verandert er veel.

 

Bezoekers van het zwembad blijven verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien en bij coronagerelateerde klachten blijft men thuis. De trainers en instructeurs zullen vanaf nu de coronatoegangsbewijzen controleren met een app. Alleen bij de Masters zal er ondersteuning vanuit het bestuur zijn.

 

Met ingang van zaterdag 13 november zijn trainingen en wedstrijden niet meer toegankelijk voor toeschouwers. Dit betekent dat alle kinderen bij de deur afgeleverd worden. Ook ouders/verzorgers hebben helaas geen toegang tot de locatie.

 

Voor trainers en instructeurs geldt geen verplichting om een coronatoegangsbewijs te laten zien, omdat zij als medewerkers beschouwd worden. Ik vraag de trainers en instructeurs daarom om extra alert te zijn op coronagerelateerde klachten.