De Vikings nieuwe partner van Sportakkoord Harlingen

De Vikings nieuwe partner van Sportakkoord Harlingen

Zwemvereniging De Vikings mag zich vanaf nu trotse partner van de stichting Sportakkoord Harlingen noemen! Op de eerste partnerbijeenkomst van de stichting, waar topzwemmer Wytse Broekstra tot Sporter van het Jaar 2020-2021 werd verkozen, heeft voorzitter Klaas Gerard Jumelet de partnerschapsovereenkomst getekend.

De besprekingen met de stichting en het beweegteam van de gemeente Harlingen waren vorig jaar al begonnen, maar door de lockdown liet de formele ondertekening op zich wachten. De zwemclub staat achter de principes van het sportakkoord en is dan ook trots op het feit dat jong en oud zich al lang welkom voelt bij de club: het oudste actieve lid is 86 jaar en het jongste actieve lid is 5 jaar.

Onze club heeft bijzondere complimenten gekregen vanuit de andere sportaanbieders en het stichtingsbestuur: De Vikings is heel goed bezig. Toch liggen er nog genoeg uitdagingen voor onze vereniging: de zwemsport toegankelijk maken en houden voor personen met een lichamelijke, geestelijke of financiële beperking; een gezonde levensstijl integreren; meer aandacht besteden aan voeding en slaap. Het verenigingsbestuur is dan ook blij dat de club via het Sportakkoord Harlingen kan samenwerken met andere sportaanbieders om deze uitdagingen met beide handen aan te grijpen.