Eerste lange baan wedstrijd is stoelendans Drachten 4 Februari 2017

Eerste lange baan wedstrijd is stoelendans Drachten 4 Februari 2017

Eerste lange baan wedstrijd is stoelendans

Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd in Drachten weer een drukke en volle bedoeling. Van heinde en ver waren de clubs gekomen om te kunnen zwemmen in olympisch zwembad formaat.

Om de wedstrijd in een wedstrijd in een wedstrijd even kort samen te vatten voor buitenstaanders die daar nog nooit zijn geweest:

Stap 1: Hoe stop ik teveel zwemmers in een te kleine hal en laat ik ze (voor je gevoel eeuwig) lang wachten.

Stap 2: Deuren open! Yes! Nu een plekje zoeken voordat de rest van deze menigte onze stoelen in kan pikken. ‘’ Menigte bestormt de zwemzaal’’

Stap 3: Als de chloordampen zijn opgetrokken, blijkt 99% van de verenigingen een stoelen-tekort te hebben en blijft de organisatie maar roepen dat er meer dan stoelen genoeg zijn. Jammer genoeg staan die niet in het zwembad. Met 15 SG’ers 11 stoelen. (bijna een record!) Goed! We kunnen eindelijk gaan inzwemmen en daarna aan de wedstrijd beginnen.

Een andere traditie van die eerste lange baanwedstrijd is dat het heel lang is. De wedstrijd zelf inderdaad. Maar vooral de lengte van het bad. Er lijkt geen einde aan te komen. En man, wat valt het tegen als je vanuit een lekker kort 25m bad gewend was om daar hard te zwemmen.

Toch vlogen de persoonlijke records in bosjes rond onze oren. De SG goed op dreef! Jurre Broekstra wist 8 seconden van zijn 100m vlinderslag af te zwemmen. Hij won hiermee de wedstrijd: grootste verbetering van de dag (124%)! Vito Kuperus zwom op de 100m vrije slag 3 seconden onder zijn 25m bad record en 9 seconden van zijn 100m schoolslag af.

Myrthe Offenga zwom op de 200m vrije slag een wat gekke race. Ze opende keurig in 32 seconden maar daarna liepen de tijden erg op. In de laatste 50m versnelde ze weer enorm en zwom de laatste 50 net zo hard als de eerste 50. Wel een super persoonlijk record van 8 seconden.

Sarina Beuker lukte het om 3 seconden van haar beste tijd af te zwemmen op de 100m schoolslag. Darren Sieswerda pakte zijn 3 seconden pr op de 100m rugslag en op de 50m vlinderslag zwommen Lotte Grovenstein en Gerda Woldendorp allebei naar een keurige tijd en persoonlijk record!

Heline Koning moest erg wennen na haar overstap maar het gaat steeds beter. Op de 100m rugslag een pr van bijna een seconde en op de 100m vrije slag net boven haar tijd. Elka Siesling dook voor het eerst op lang bad onder de 30 seconden op de 50m vrije slag, een nieuwe taartgrens? 😉

Voor alle uitslagen kijk op www.zvdevikings.nl of www.fzc54.nl