Femke Offinga haalt twee maal een zilveren medaille op het Noordelijk schoolkampioenschap Parazwemmen

Femke Offinga haalt twee maal een zilveren medaille op het Noordelijk schoolkampioenschap Parazwemmen

HEERENVEEN – Op zaterdag 19 november 2016 organiseerden zwemvereniging HZ&PC Heerenveen, KNZB regio Noord en Sport Fryslân voor de derde keer het Noordelijk schoolkampioenschap Parazwemmen. Femke Offinga haalde twee maal een zilveren medaille.

Het noordelijk kampioenschap is bedoeld voor leerlingen van Mytylscholen en ambulante leerlingen. Het gaat om zwemmers die lichamelijk en of verstandelijk gehandicapt zijn. Femke heeft meegedaan vanuit school Lyndensteyn uit Beetsterzwaag.

Het programma bestond uit een zwemclinic waarbij de zwemmers tips kregen over de zwemslagen, start en finish. Daarna werd uitgelegd hoe een zwemwedstrijd gaat en werden er drie verschillende wedstrijden in twee categorieën gezwommen. Op de 25 meter schoolslag werd Femke vierde. Op de 25 meter rug- en vrijeslag werd Femke knap tweede. Na een heuse prijsuitreiking ging Femke met twee zilveren medailles naar huis.

Femke zei: “Dit heb ik mede te danken aan mijn trainster Mieke”, een mooi compliment voor de trainster van ZV de Vikings.

Aan het einde werd de estafette gezwommen. Iedereen kreeg een oorkonde met zijn of haar tijden.

Het was prachtig deze morgen de zwemmers te zien presteren en stralen.