Fries record voor Jip Bakker en Hessel Broekstra

Fries record voor Jip Bakker en Hessel Broekstra

Fries record voor Jip Bakker en Hessel Broekstra

Zondag 30 oktober deden de zwemmers van SG F.Z.C’54-De Vikings mee met de eerste editie van de Jutter Cup in Den Helder. Het zwembad waarin de wedstrijd werd gehouden, in het bezit van de nieuwste startblokken en elektronische tijdwaarneming, bleek een goede omgeving voor mooie races en prestaties. SG FZC’54- De Vikings kwamen terug met in totaal 10 gouden, 11 zilveren en 3 bronzen medailles.

De Minioren (tot 11 jaar)konden op elke afstand en in elke leeftijdscategorie drie prijzen verdelen. De afgelopen weken hadden zij druk geoefend om de techniek zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en dat er goed getraind was kwam op het scorebord tot uitdrukking. Er werden veel persoonlijke records verbroken en medailles behaald. De grootste prestatie was voor  Jip Bakker, naast vier gouden medailles zwom hij een nieuw Fries record op de 50m schoolslag. Met een tijd van 40.82 verbeterde hij het 34 jaar oude record van Gerjan Cats (41.69).

Voor de Junioren en Jeugd zwemmers (11-15 jaar) was het vooral een wedstrijd om te kijken waar men staat na een zware trainingsweek. Hessel Broekstra liet zien dat hij harder kan zwemmen dan de trainers tot nu toe dachten. Met 2.31.41 zwom ook hij naar een nieuw Fries record op de 200 rugcrawl. Het oude record werd 5 jaar geleden gezwommen door Jan Arnoud Melse (2.33.06). Ook won Hessel een gouden medaille op het klassement van zijn leeftijd. Andere Junioren/Jeugd winnaars waren Noa Teuben en David da Silva Miranda zij zwommen beide naar goud. Zilver was er voor Jurre Broekstra en brons voor Darren Sieswerda en Liza Scheenstra.

De overige medailles bij de Minioren kwamen op naam van  Jannoula Jasper (1x  brons en 1x  zilver), Danica Broek ( 1x zilver), Sam Derkx (2x keer zilver en 1x brons), Wytse Broekstra (2x goud en 2x zilver), Gabriella da Silva Miranda (1x goud en 2x zilver),  Hidde Boersma (2x  zilver) en Jetze de Vries (1x brons).