Frsyel zwemmers doen mee aan Learn to Race

Frsyel zwemmers doen mee aan Learn to Race

Gedurende het seizoen worden 4 wedstrijden aangeboden, waarin minioren in opleiding hun vaardigheden op wedstrijdniveau langzaam kunnen opbouwen. Kunnen zij eerst maar even rustig, met korte afstanden, kijken hoe het er nu ècht aan toe gaat bij een wedstrijd, naarmate de wedstrijden vorderen worden de afstanden wat langer. De laatste wedstrijd is de finale van het circuit. Alle kinderen zwemmen dan minstens 50m per afstand. De oudsten zelfs al 100m voor sommige afstanden. Tijdens de finale wordt de vlinderslag ook toegevoegd voor een korte afstand.

Het reglement wordt uiteraard gevolgd, maar indien kinderen een diskwalificatie krijgen, dan ontvangen zij een kaartje met de code en een kleine toelichting ter bespreking met hun coach. Het is een verbeterpunt, geen akte van onvermogen!

Learn To Race is ook geschikt om beginnende officials onder begeleiding van ervaren officials ervaring te laten opdoen en geïnteresseerde, maar twijfelende, vrijwilligers kunnen in een ontspannen wedstrijdomgeving van dichtbij meekijken bij de taak die zij voor ogen hebben. Zo versterken we het officialcorps, hetgeen hard nodig is.

De 4e ronde van Learn to Race wordt afgesloten met medailles per leeftijdscategorie en alle kinderen ontvangen een oorkonde die ze trots kunnen laten zien!

 

http://www.zcdeforel.nl/learn-to-race-minioren-opleiding-circuit/