Hessel en David presteren op het NJK 1500 meter

Hessel en David presteren op het NJK 1500 meter

Hessel Broekstra en David da Silva Miranda presteren op het Nederlands Junioren  Kampioenschap 1500 meter zwemmen in Amsterdam.

Op vrijdag 20 oktober hebben Hessel Broekstra (13 jaar) en David da Silva Miranda (12 jaar)van SG FZC 54 – De Vikings gezwommen op het Nederlands Junioren Kampioenschap  te Amsterdam.

David mocht het spits afbijten en begon goed aan zijn race. Dat 1500 meter zwemmen een wedstrijd is van goed je krachten verdelen, bewees David. Het ging hem goed af. Met een tijd van 20.42.37 mag terug gekeken worden naar een mooi debuut. Het leverde David een mooie 5de plaats op.

In de volgende serie mocht Hessel aan de bak. Dat Hessel een echte allrounder is bewees hij nu ook weer. Tijdens de laatste NJJK in Eindhoven van juni dit jaar, behaalde Hessel maar liefst 7 maal (!) een tweede plaats op afstanden van 50 meter tot en met 200 meter.

Hessel zwom een technisch zeer goede race, wat resulteerde in een tijd van 18.28.51. Dit was een verbetering van maar liefst 26 seconden op zijn vorige tijd. Een prima 4de plaats was het resultaat. De echte lange afstandspecialisten waren nog een maatje te groot.

Een prima resultaat waar trainer/coach Stefan Rorije duidelijk mee in zijn nopjes was!

FOTO
Links David de Silva Mirada, midden trainer Stefan Rorije en rechts Hessel Broekstra