Hessel Broekstra Nederlands Kampioen 100m schoolslag op vijfde sessie NJJK

Hessel Broekstra Nederlands Kampioen 100m schoolslag op vijfde sessie NJJK

Hessel Broekstra Nederlands Kampioen 100m schoolslag

De vijfde sessie was alweer een groot succes voor de startgemeenschap uit Franeker en Harlingen. Hessel Broekstra trok de vorm van de eerste 2 dagen goed door en was super gefocust op zijn 100m schoolslag. Hij opende grandioos en lag ruim voor na 50m. Op naar het derde keerpunt kwam hij niet helemaal goed uit maar kon zijn voorsprong vasthouden. De laatste baan probeer de concurrentie nog terug te komen maar Hessel wist zijn voorsprong vast te houden en pakte met 1.14.00 goud!

Noa Teuben mocht de 100m rugslag zwemmen. Waar op de 200 rugslag haar tempo teveel zakte probeerde ze nu goed door te draaien en goede onderwaterfases te maken. Dit ging echt goed tijdens de race en leverde een super 2de plaats op.

Als laatste afstand van de ochtend mochten Kai en Hessel 50m rugslag sprinten. Beide starten ze in de laatste serie van hun leeftijd en zwommen ze een sterke race. Hessel wist zichzelf te verbeteren met een klein persoonlijk record. Kai zijn race ging in de eerste baan wat minder en kwam goed terug in de tweede baan. Helaas net geen persoonlijk record.