Jip Bakker prolongeert titel op Nederlands Kampioenschap Minioren

Jip Bakker prolongeert titel op Nederlands Kampioenschap Minioren

Jip Bakker prolongeert titel op Nederlands Kampioenschap

Afgelopen weekend werden er in Leiden de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren gehouden. Voor SG F.Z.C.’54-De Vikings mochten David Miranda da Silva, Jip Bakker en Hidde Boersma op het startblok verschijnen. Met in totaal 12 starts voor de 3 heren mochten de trainers tevreden zijn.

David mocht op zaterdag de 100m en 200m vrije slag zwemmen. Op beide afstanden had hij de taak om beter te zwemmen dan hij ooit had gedaan. Met een persoonlijk record van 1.5 seconde op de 100m meter (12e plaats) en 5 seconden op de 200m vrije slag (10e plaats), slaagde hij deze eerste dag met glans in deze poging.

Jip Bakker zwom op zaterdag de 100m rugcrawl, 100m vrije slag en 50m vlinderslag. Ook hij had het doel om persoonlijke records te zwemmen. Op de 100m rugcrawl (7e) en de 100m vrije slag(4e plaats) haalde hij beide keren een halve seconde van zijn persoonlijke record af, op de 50m vlinderslag zat hij er net boven maar mocht hij toch trots zijn op een 7e plaats.

Zondags kwam Hidde het duo versterken. Waar bij andere sporten tegenstanders negatieve reacties krijgen, klommen de Friese clubs voor elkaar op de banken zodra er een Friese zwemmer op het startblok verscheen.

Voor David stond op de tweede dag de 50, en de 400m vrije slag op het programma. Met hetzelfde doel als gisteren, twee persoonlijke records zwemmen, ging hij van start. Op de 50m vrije slag (14e plaats) zwom hij net boven zijn persoonlijk record om daarna op de 400m vrije slag revanche te halen door 5 seconden van zijn persoonlijk beste tijd af te zwemmen, hij eindigde hiermee op de 9de plaats.

Hidde mocht starten op de 100m schoolslag en de 50m vrije slag. Op de 50m vrije slag wilde hij sneller dan de starter starten waardoor hij helaas gediskwalificeerd werd, op de 100m schoolslag had hij net voor deze wedstrijd laten zien dat hij zeer snel kon zwemmen. Hij zwom, met een persoonlijk record van 5 seconden, naar een keurige 11e plaats.

Jip mocht deze laatste dag 100m wisselslag, 100m schoolslag en 50m vrije slag zwemmen. Hij had het doel om zijn tijden te verbeteren en zijn titel te prolongeren. Met een tijd net boven zijn persoonlijk record werd hij 5e op de 100m wisselslag, waarna hij zich mocht opladen voor de 100m schoolslag. Lang lag hij naast zijn tegenstander Lars Bulman en het werd pas de laatste cm beslist in het voordeel van Jip! Tot slot nog de 50m vrije slag en met een persoonlijk record en een 4e plaats sloot ook Jip het weekend mooi in stijl af.