Talentvolle junioren naar Swimclinic

Talentvolle junioren naar Swimclinic

Tijdens de meivakantie gaan er 3 talentvolle junioren naar een swimcamp van SportstarZ in het Pieter van den Hoogenband bad in Eindhoven. Het gaat om Gerda Woldendorp, Luna van den Ende en Sarina Beuker.

Tijdens dit kamp wordt er vooral aandacht besteed aan het starten en keren.

In de visie van SportstarZ  is het belangrijk dat je plezier moet hebben in je sport. Alleen als je plezier in de zwemsport hebt, heb je kans op succes. Dus naast serieus trainen is er ook genoeg tijd om nieuwe zwemvrienden te maken en staan er natuurlijk veel leuke recreatieve activiteiten op het programma. SportstarZ is er voor elke jonge wedstrijdzwemmer die het beste uit zichzelf wil halen.

De zwemmers die aan hun zwemkampen meedoen worden betere zwemmers door een combinatie van technische en fysieke training. Hun visie is erop gericht dat de basis van de zwemsport techniek is. Op jonge leeftijd is het van groot belang dat de juiste techniek goed wordt aangeleerd. De Europese zwemopleidingen zijn van hoog niveau, maar het ontbreekt vaak aan tijd en mogelijkheden om het maximale uit de training te halen. Tijdens de Summer Camps van SportstarZ ligt het accent op het verbeteren van de techniek van de zwemslagen, bij de 3-daagse voor- en najaars Specials ligt de focus echter meer op het starten, keren en stroomlijnen.