Limiet wedstrijden lange baan in Alkmaar

Limiet wedstrijden lange baan in Alkmaar

Jongstleden weekend starten er 6 junioren in Alkmaar tijdens de limietwedstrijden lange baan. Wierd de Wit, Sander Nadema, Rianne en Sarina Beuker, Gerda Woldendorp en Silke Huisman.

Wierd, Sander en Rianne zwommen voor het eerst een lange baan wedstrijd. Bij het inzwemmen viel het ze wel wat zwaar, ze misten het keerpunt.

Bij het inzwemmen werden de wijze lessen van Stefan Rorije nog eens doorgenomen, met name de indeling van de race.

Wierd moest de spits afbijten en direct in de eerste serie starten nl de 50 meter vrije slag. Hij had geen tijd staan, maar evenaarde zijn korte baan tijd. Erg knap. Kort daarop zwom hij de 100 meter schoolslag en moest vervolgens lang wachten op de laatste afstand de 50 meter rugslag.

Sander moest als eerste de 100 meter schoolslag. Hij vond het best spannend, maar het ging erg goed, hij was gretig en fel wat resulteerde in een knappe tijd. Daarna moest hij nog de 100 meter vrije slag met een evenaring van zijn korte baan tijd. Super goed gedaan beide jongens.

Bij de meisjes  beet Rianne de spits af. Zij was ook nog onervaren en mocht als eerste afstand de 50 meter vrije slag zwemmen, waarbij ze haar korte baan tijd verbeterde. Heel goed. Vervolgens moest ze het in de zelfde serie opnemen tegen haar oudere zus. Hoewel ze beiden sterke progressie vertonen, is Sarina nog wel een maatje te groot voor haar. Wel verbeterde ze weer haar korte baan tijd. Zij was erg tevreden. Sarina zwom de 100 meter schoolslag, de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Wat heel knap is is dat ze niet alleen bijna haar korte baan tijden verbeterde, maar dat ze ook duidelijk progressie vertoont in haar start en techniek. De 100 meter vlinder als sluitstuk viel haar wel erg zwaar, net als overigens Silke die ook de 100 meter schoolslag zwom en haar tijd van 1 week ervoor evenaarde en nu 2e van Nederland staat op die afstand. Daarnaast zwom ze de 200 wisselslag met een verbetering van haar lange baan PR en staat ook op deze afstand nu 2e van Nederland en tenslotte de 100 meter vlinderslag. Erg zwaar maar goed gezwommen in een fraaie tijd. Gerda zwom ook 3 afstanden, de 100 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag en tenslotte de 200 meter wisselslag. Zware afstanden in een 50 meter bad, maar een hele goede ervaring. Gerda was niet helemaal tevreden, maar daar dacht de coach heel anders over. Haar tijden stonden scherp en waren voor een deel de korte baan tijden. Maar technisch was het erg sterk. Dat vond Gerda gelukkig van haar laatste race , de 200 meter vrije slag, ook.