Minioren SG FZC’54/De Vikings presteren goed op Regio Finales

Minioren SG FZC’54/De Vikings presteren goed op Regio Finales

FZC ’54 – De Vikings

Afgelopen weekend mocht SG FZC’54/De Vikings met 15 zwemmers in Heerenveen strijden om wie er de beste minior van het noorden(Fryslân, Groningen en Drente) is. Met 74 starts en meerder medaille kandidaten een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Op zaterdag waren de medailles voor David die, na een zwaar schoolkamp, naar het zilver zwom op de 400 vrije slag. Jip die Zowel op de 50 meter vlinder als de 100 vrije slag zilver wist te winnen en Jelte die op de 100 vrije slag zilver wist te winnen en op de 100 meter schoolslag naar het goud zwom. De zaterdag werd afgesloten door een estafette met de jongste minioren waar voor SG FZC’54/De Vikings Wytse, Gabriella, Jelte en Amber onbedreigd naar de overwinning zwommen.

Op zondag gingen de jongens door met waar ze goed in waren. Zo zon David op  zowel de 200 wisselslag als de 100 meter vrije slag een bronzen medaille. Won Jip op de 200 meter wissel ook een bronzen medaille en werd hij samen met Hidde tweede en derde op de 100 meter schoolslag. Jelte kon op de tweede dag ook nog 3 medailles binnen halen, op de 100 wisselslag en 100 rugcrawl werd dit een zilveren medaille en op de 50 meter vlinderslag kon hij na een zweer spannende race de overwinning opeisen.

Het toernooi werd afgesloten door een 4×50 wisselslag estafette met de oudste minioren, hier moesten Mare, Jip, David en Indy nog vol in de strijd om de tweede plaats die ze met ene goede finish binnen konden halen.

Naast al deze medailles waren er ook nog heel veel 4de en 5de plaatsen, ben u benieuwd naar de uitslag en foto’s kijk dan op FZC54.nl of zvdevikings.nl