Mooie successen voor SG FZC’54 – de Vikings bij Minior Swimcup

Mooie successen voor SG FZC’54 – de Vikings bij Minior Swimcup

Mooie successen voor SG FZC’54 – de Vikings bij Minior Swimcup

Op zaterdag 14 april zwommen 11 minioren van SG FZC54- De Vikings tijdens de Minior Cup in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven. De oudste minioren zwommen in het 50 meter bad. De jongste minioren zwommen in het 25 meter bad. Na de prachtige Arena – Clubmeet in Den Haag vorige week, waren de zwemmers ook nu weer vol vuur om nog sneller te zwemmen.

Jelte de Boer en Hidde Boersma mochten het spits afbijten. Ze zwommen de 200 meter vrije slag. Jelte zwom een sterke race en zwom een verbetering van 11 seconden van z’n beste tijd. Hidde was niet helemaal tevreden maar werd toch keurig 10e. Daarna mochten de jongens starten op de 50 meter vrije slag. Hielke en Sietse de Wit zwommen een mooi pr. Sam Derkx verbeterde zich met 2,5 seconden, eindigde op de 10 plaats. Hidde Boersma zwom 4 seconden sneller en werd 6e. Ook de meisjes zwommen de 50 meter vrije slag. Gabriella da Silva Miranda zwom naar een mooie tijd van 36.20. Danica Boek zwom 33.55 en werd 5e. Amber Lubbers zwomt een vlotte race en eindigde in een tijd van 32.56. Ze werd hiermee 2e!

Jetze de Vries en Jelte de Boer startten op de 100 meter rugslag. De gezwommen tijden ontliepen elkaar bijna niet. Gabriella ging voor haar favoriete slag: de vlinderslag. Deze keer een afstand van 100 meter, een pittige afstand, maar keurig gezwommen.

Sietse en Sam startten op de 100 meter schoolslag. Beide zwommen een p.r. Danica en Amber zwommen ook de 100 meter schoolslag. Amber werd 9een Danica zwom een p.r. van 2,5 seconde.

Wytse Broekstra en Jannoula Jaspers zwommen in het springbad. Wytse moest direct starten op de 100 meter vrije slag. Hij zwom iets boven z’n snelste tijd en eindigde als 4e. Jannoula zwom de 100 meter rugslag, dit ging niet helemaal zoals ze had gewild. Ze zwom iets boven haar inschrijftijd.

Daarna mocht Wytse z’n favoriete afstand zwemmen: de 100 meter schoolslag. Een mooie verbetering van 2,5 seconde en goed voor de 1eplaats! Jannoula mocht de wedstrijd afsluiten met de 100 meter schoolslag. Ook voor haar een pr en een mooie 7eplaats.