Noa Teuben Excelleert op 6de sessie NJJK 2017

Noa Teuben Excelleert op 6de sessie NJJK 2017

Noa Teuben Excelleert op 6de sessie NJJK

Op de derde middagsessie was Noa Teuben in een bloedvorm. De Harlingse was geconcentreerd en stond super gefocust aan de start van de 200m wisselslag. Haar concurrentie probeerde Noa uit de tent te lokken door heel hard te starten. Maar ze wist rustig te blijven en haar eigen race te zwemmen. Na 100m kwam ze als derde door maar toen kwamen haar sterkste afstanden, de schoolslag en borstcrawl, hier maakte ze indruk om ver weg te zwemmen en Nederlands Kampioen te worden.

Marte Hieke van der Kamp mocht ook op de 200m wisselslag starten. De race ging erg goed tot 100m en toen zakte ze wat in en op de schoolslag, haar minste slag, kon ze het helaas niet meer doorzetten en eindigde net boven haar persoonlijk record.

H Broekstra ging op de 1500m vrije slag voor een stunt om vanuit een buitenste baan op het podium te zwemmen. Het was een geweldige race maar het podium was net te hoog gegrepen. Op deze lange afstand zwom hij naar een geweldig persoonlijk record van bij 2 minuten.

Noa was nog niet klaar met presteren want op de 50m schoolslag was ze vastbesloten om weer als eerste te eindigen en knalde de race in met veel zelfvertrouwen. Met geweldige onderwaterfases lag ze gelijk meters voor en won dik deze race! Weer goud!

Kai en H mochten nog 1 keer los op de 50m vrije slag. Een explosief nummer waar het ontzettend dicht bij elkaar zit. H had wel de 1500m nog in de benen maar kon met een laatste krachtinspanning knap naar een 3de plaats sprinten. Kai was niet zo fit dit weekend maar kon het allerbeste in zichzelf naar boven halen en laten zien wat voor doorzetter het is door 0.7 seconde van zijn beste tijd af te zwemmen.