Noa Teuben Nederlands Kampioen 100m vrije slag op de 4de sessie van de NJJK

Noa Teuben Nederlands Kampioen 100m vrije slag op de 4de sessie van de NJJK

Noa Teuben Nederlands Kampioen 100m vrije slag

Op de 4de sessie van de NJJK in Eindhoven blijven de zwemmers van SG FZC’54 – de Vikings huishouden met indrukwekkende races en goede uitslagen. Op dit middagdeel werden er weer veel medailles binnengehaald.

Noa Teuben stond als favoriet aan de start van het Koninginnenummer. Ze bewees dat ze tegen de druk bestand was en lag na 3 banen ruim voor. Toch werd het nog spannend toen haar hoge tempo wat zakte. De concurrentie kwam dichter en dichter bij maar op karakter zwom ze naar een geweldige 1.01.68.

Hessel Broekstra en Kai Zwerver mochten op de 200m wisselslag uitkomen. Deze slag is zeer technisch en je moet alle slagen goed beheersen. Hessel schoot uit de startblokken op de vlinderslag en ging mee aan kop van het veld. Kai is wat meer een diesel en moet de eerste meters echt op gang komen. Op de schoolslag, vaak een sleutelmoment in de wisselslag, gaf Hessel extra gas en ging als 2de de laatste 50m in. Deze tweede plaats was net te hoog gegrepen en was een goede 3de plaats het hoogst haalbare. Kai had veel hinder van zijn luchtwegen maar wist ondanks dat nog een persoonlijk record te zwemmen.

Voor de laatste afstand mocht Hessel de 50 schoolslag zwemmen. Hij stond ingeschreven als 3de maar door de goede prestaties met de schoolslag in de 200 wisselslag en op de 200m schoolslag wou hij voor meer. Hij opende geweldig en lag nek aan nek met zijn grootste concurrent. Na het keerpunt bleef het tempo hoog en was het een super spannende finish. Met een laatste krachtspanning doken ze beide onder het kampioenschapsrecord. Met Hessel net als op een tweede plaats.