Op de middag sessie van de 1ste dag van de NJJK 2017 heeft Noa Teuben twee keer een 1ste plaats gezwommen

Op de middag sessie van de 1ste dag van de NJJK 2017 heeft Noa Teuben twee keer een 1ste plaats gezwommen

Noa Teuben tweemaal Nederlands Kampioen

Op de middag sessie van de 1ste dag van de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen heeft Noa Teuben twee keer een 1ste plaats gezwommen. Op de 100m schoolslag begon de Harlingse sterk en imponeerde ze vriend en vijand met geweldige onderwaterfases. Met een snelle tijd van 1.18 bleef ze ruim voor haar concurrentie.

Daarna volgde de 50m vrije slag. Als grote favoriet maakte de zwemster van SG FZC’54 – de Vikings het helemaal waar en tikte aan in een nieuw Kampioenschapsrecord met 28.14. Hessel Broekstra trok zijn vorm van de ochtend door en zwom op de 400m vrije slag naar een nieuwe beste tijd van 4.42 en verbeterde zichzelf met 10 seconden. Kai Zwerver wou zichzelf revancheren voor zijn wat mindere ochtendsessie en knalde er ontzettend hard in. Dit resulteerde in een persoonlijk record van 17 seconden.

Hessel had ook op de 100m rugslag kansen om op het podium te kunnen belanden. De race ging niet helemaal zoals gepland en tikte als 4de aan. Toch werd hij als 3e op het bord aangegeven. Helaas een fout van de tijdwaarneming.  Uiteindelijk was het verschil tussen Hessel en de 3de plek maar 11 honderdste van een seconde.