Podiumplaatsen op derde sessie NJJK 2017

Podiumplaatsen op derde sessie NJJK 2017

Podiumplaatsen op derde sessie NK

Na de succesvolle 1ste dag zet SG FZC ’54 – de Vikings de goede lijn door. Op het koningsnummer, de 100m vrije slag, waren Kai Zwerver en Hessel Broekstra hooggeplaatst. Dit levert natuurlijk altijd extra druk op voor de zwemmers. Ze lieten zien hier goed mee om te kunnen gaan en zwommen allebei het podium op. Hessel lag lang voor op de rest van het veld, in de laatste baan werd hij net voorbij gezwommen en dook voor het eerst onder de minuut en pakte daarmee de zilveren medaille. Kai pakte de bronzen medaille. Twee zwemmers op het podium!

Daarna volgde de 100m vlinderslag voor meisjes. Noa Teuben startte voor de startgemeenschap op deze afstand. Het was een goede race, de eerst plek was bijna onmogelijk om te halen want de winnares lag ver voor. Het werd een spannende laatste baan want Noa lag bijna gelijk met een concurrente. Op karakter en een paar krachtige laatste slagen eindigde ze als 2e.

Toen was het de beurt aan Kai. Het aller zwaarste zwemnummer stond op het programma, de 200m vlinderslag. Hij begon de eerste baan ontspannen maar kwam daarna niet meer lekker in zijn slag. De laatste banen gingen erg moeizaam en kon net geen persoonlijk record meer zwemmen.

Marte Hieke van der Kamp was de volgende aan de start. Ze bewoog wat bij de start van haar 50m rugslag maar gelukkig mocht ze door. Het was een goede gedurfde race waarbij ze er echt helemaal voor ging. Een persoonlijk record van dik 1 seconde. Ook Noa mocht op deze afstand starten. Haar doel was goed starten en hoog armtempo draaien. Dit lukte en met een  persoonlijk record van 2 seconden en een knappe 2de plaats.