Ranomi Cup 2016

Ranomi Cup 2016

Ranomi Cup 2016

 

Enige tijd geleden ontvingen wij als SG FZC’54 de Vikings een uitnodiging voor deelname aan de Ranomi Cup. Deze wedstrijd is voor de junioren en wordt gezwommen in het Helperbad in Groningen, de plek waar Ranomi Kromowidjojo haar succesvolle zwem carrière bij Trivia is begonnen.

 

Nieuw dit jaar echter was dat de beste 24 minioren van Regio Noord op persoonlijke uitnodiging aan deze wedstrijd mochten meedoen, 12 jongens en twaalf meisjes. Onze startgemeenschap leverde maar liefst 5 zwemmers voor deze dag, te weten Amber Lubbers, Hidde Boersma, Jip Bakker en David en Gaby da Silva Miranda. Wederom het bewijs, net als bij de minioren clubmeet, dat we goed meedoen met onze jonge zwemmers.

 

Naast de wedstrijd, op de middag, was er voor deze 24 kinderen ook een “talenten” ochtend in Drachten. Daar werd door de hoofdtrainer van Trivia met twee zwemmers en de fysiotherapeut van het RTC een ochtend vullend trainingsprogramma voorgeschoteld.

 

Dit alles hield in dat iedereen ’s ochtends om kwart over acht onder leiding van Berto Cruz  in de auto zat om op tijd in Drachten te zijn. Hier werd begonnen met een stukje uitleg voor de zwemmers en trainers hoe de weg naar de top eruit kan zien. Wat moet ik doen en misschien wel laten om zo goed als Ranomi te worden en ga ik altijd winnen of is er ook weleens een tegenslag. Na dit verhaal was het tijd om te trainen, eerst een fikse landtraining met de nadruk op soepelheid en stabiliteit met de hulp van de fysiotherapeut en daarna het water in om met de zwemmers van het RTC aan de slag te gaan. Een uur lang werd er gezwommen met veel aandacht voor techniek. Na deze training vertrokken we om twaalf uur naar Groningen.

 

Aangekomen in Groningen mochten de zwemmers, onder leiding van een diëtiste, hun lunch gaan klaarmaken. Een goede lunch was natuurlijk wel nodig na de drukke ochtend en een grote wedstrijd voor de boeg. Alle zwemmers zwommen drie afstanden waarvan de 100 meter vrije slag verplicht was, daarnaast was er de 100 rug, school en vlinder.

 

Voor trainer Berto Cruz de taak om zijn zwemmers weer tot het uiterste te motiveren om goede prestaties neer te zetten. Dat hij dat voor elkaar kreeg mag uit onderstaande blijken.

 

Amber liet een mooie 100 rug zien, werd derde op de 100 school en tweede op de 100 vrij met prachtig PR. Hidde, vijfde op de 100 school en vrij en een PR op de 100 vlinder. Gaby, zwom naar een mooie vierde plek op de 100 vrij en liet na een mooie 100 school nog even een eerste plek op de 100 vlinder in een prachtig PR noteren. Jip begon met een tweede plek op de 100 vrij gevolgd door een eerste plek op 100 school met een PR en sloot af met een tweede plek op 100 rug met wederom een PR. Jip was zelfs eerste bij de schoolslag en derde bij de rugslag in het totaal klassement van junioren en minioren bij elkaar. Dan last but not least David, op de 100 vrij vierde, op de 100 rug tweede met een PR en ook bij de 100 school wederom een PR. Voor David was de dag nog niet over, hij mocht ook nog de finale 50 meter vrij zwemmen. In dit sprint geweld liet hij nog even zijn klasse zien met een derde plek en een heel mooi PR.

 

Het was al met al een zeer geslaagde dag, iedereen een ervaring rijker en vijf zwemmers plus trainer die trots mogen zijn op de behaalde resultaten.ranomicup