SG F.Z.C.’54 – De Vikings kampioen D1 zwemcompetitie

SG F.Z.C.’54 – De Vikings kampioen D1 zwemcompetitie

SG F.Z.C. ’54 – De Vikings promoveert naar landelijke C-klasse

Het leek bijna niet meer fout te kunnen gaan in de laatste competitieronde voor de Startgemeenschap uit Franeker en Harlingen maar toch blijft het dan altijd nog even spannend of het ook daadwerkelijk gaat lukken. Dat we binnen de Regio Noord eerste zouden worden was toch wel beetje ingecalculeerd maar zwemmers en trainers wilden erg graag ook landelijk de beste zijn. Zaterdagavond laat kwam het verlossende antwoord: eerste in de regio en, met uiteindelijk 28 seconden voorsprong op de nummer twee ZPC Amersfoort, ook landelijk een eerste plaats!

Deze laatste ronde werd in Dokkum gezwommen. Daar zwommen we tegen de thuis zwemmende vereniging de Granaet en Wetterwille uit Bergum. Dat de zwemmers deze laatste ronde wilden laten zien dat we dit seizoen echt de beste waren, werd snel duidelijk. Het ene na het andere persoonlijke record werd gewoonweg verbrijzeld. Een kleine opsomming van een aantal mega records:

De grootste pr kwam op naam te staan van Sophie van Oostenbrugge met een verbetering van 226% op de 50m vrije slag, ze zwom maar liefst 18 seconden van haar oude snelste tijd af.
Jort Hoekstra was ook op dreef op de 200m vrije slag en zwom 37 seconden van zijn pr af. Vito Kuperus zwom op dezelfde afstand een pr van 25 seconden, Lars Haringa van 18 seconden en  Rianne Beuker ook 18 seconden pr. Darren Sieswerda verbeterde op de 200m schoolslag zijn beste toptijd met 23 seconden terwijl Amber Lubbers op de 100m rugcrawl haar pr met 16 seconden aanscherpte.

Hiermee kwam een einde aan een zeer succesvol seizoen waarin beide teams hebben laten zien dat je samen sterk staat. De promotie naar de landelijke C-competitie is dan ook meer dan verdiend!

Voor alle super uitslagen en foto’s kijk op www.fzc54.nl of www.zvdevikings.nl