SG F.Z.C.’54-De Vikings op rozen na spectaculaire thuiswedstrijd

SG F.Z.C.’54-De Vikings op rozen na spectaculaire thuiswedstrijd

SG F.Z.C.’54-De Vikings op rozen na spectaculaire thuiswedstrijd

Op zaterdag 12 november werd In Franeker de tweede ronde van de zwemcompetitie gezwommen.  In het afgeladen zwembad Bloemketerp was het doel van deze wedstrijd om de leidende positie in de competitie te verstevigen.

Vanaf het eerste programma waren de zwemmers van de startgemeenschap oppermachtig. Het dames estafette team met Heline Koning, Gwen Sieswerda, Rixt Nynke Baron en Angelique Kooren- Boersma wonnen hun 4x100m vrije slag met zeer ruime voorsprong in een tijd van 4:13.19.

Dit goede begin zorgde voor veel motivatie en er werden grote verbeteringen op de klok gezet. Jort Hoekstra zwom een persoonlijk record van 8 seconden op de 100m vrije slag, eindtijd 1:15.29. Vito Kuperus verbeterde zijn tijd op de 200m wisselslag met 11 seconden en eindigde in een tijd van 3:16.59 terwijl Melvin Trinks op diezelfde afstand een persoonlijk record zwom van maar liefst 13 seconden. Sophie van Oostenbrugge deed niet voor deze prestaties onder en zwom de 50m schoolslag maar liefst 10 seconden onder haar persoonlijk record.

Na al deze geweldige prestaties kreeg het jongens estafette team het publiek nog een keer op de banken. In een super spannende race, waarin al heel hard was gezwommen door Kai Zwerver, Maico Langhout en Sander Nadema, lag het team nog achter op het snelle viertal van Wetterwille uit Burgum. In een uiterste krachtsinspanning zwom Hessel Broekstra in de laatste meters het team naar een geweldige 1e plaats.

Al dit zwemgeweld leidde tot een versteviging van de eerste plaats in deze landelijke competitie en zorgt ervoor dat de startgemeenschap op koers blijft voor promotie.

Voor alle persoonlijke records, foto’s (gemaak door Lieuwe Bosch) en tijden kijk op:

www.fzc54.nl of www.zwemverenigingdevikings.nl