SG Oppermachtig tijdens 3e deel Competitie

SG Oppermachtig tijdens 3e deel Competitie

SG F.Z.C’.54 – De Vikings opnieuw oppermachtig

 

De derde ronde van landelijke zwemcompetitie is opnieuw een prooi geworden voor de startgemeenschap uit Harlingen en Franeker. In de thuiswedstrijd, gezwommen in ‘t Derde Haad in Harlingen, lieten de zwemmers zien dat ze maar een doel nastreven; promotie naar de C-klasse.

In deze wedstrijd kwamen naast de eigen zwemmers ook De Granaet uit Dokkum en Wetterwille uit Burgum aan de start. SG F.Z.C.’54 – De Vikings eindigde met een puntentotaal van 3217, bijna 250 punten sneller dan De Granaet. Dit leverde niet alleen een eerste plaats op in het district maar ook landelijk was dit de beste prestatie.

De zwemmers lieten goede prestaties zien en een aantal zwemmers maakten grote stappen door veel persoonlijke records te zwemmen. Maico Langhout verbeterde zichzelf op de 100m rugslag met 6 seconden en wist 11 seconden van zijn 200m wisselslag af te zwemmen.  Sander Nadema knalde op de 100m rugslag tien seconden van zijn beste tijd af, Vito Kuperus zwom een pr van zeven seconden op de 100m wisselslag,  Rianne Beuker verbeterde haar beste tijd op de 50m rugslag met drie seconden terwijl Wierd de Wit op de 200m wisselslag tien seconden sneller zwom dan dan hij ooit deed.

De Minioren, de zwemmers in de jongste leeftijdscategorie, presteerden ook ontzettend goed. Indy Ligthart zwom een pr van acht seconden op de 100m vrije slag, Amber Lubbers een pr van vijf seconden op de 50m vlinderslag, Hidde Boersma een pr van drie seconden op de 100m vrije slag terwijl Feyona Vonk zichzelf op deze afstand verbeterde met zes seconden.. De grootste verbetering kwam op naam van Sophie van Oostenbrugge met een verbetering van 127.6%, dit deed ze door zichzelf met dertien seconden te verbeteren op de 50m vlinderslag.

Met nog een competitieronde voor de boeg is promotie bijna niet meer te ontgaan. Deze laatste zwemronde is op 11 maart in Dokkum, daar zullen zwemmers en trainers nog een keer kunnen laten zien waarom zij de onbetwiste leiders zijn.

 

Voor foto’s en alle uitslagen kijk op www.zvdevikings.nl of www.fzc54.nl