SG FZC’54-De Vikings stunten op Internationale Zwemtoernooi

SG FZC’54-De Vikings stunten op Internationale Zwemtoernooi

SG FZC’54-De Vikings stunten op Internationale Zwemtoernooi

 

Afgelopen weekend werd er gestreden op het 40ste Internationale Zwemtoernooi van Z&PC Bubble te Veendam. Het Zechstein Zwemtoernooi staat bij iedere zwemmer hoog op het lijstje omdat dit het gezelligste toernooi van het jaar is. Het is een tweedaagse wedstrijd waarbij sportiviteit en gezelligheid de hoofdbestanddelen van het toernooi zijn.

In alle vroegte vertrokken 25 zwemmers richting Veendam. Bij aankomst werden de slaapplekken in orde gebracht en de eerste zwemmers moesten om halfnegen aan de start verschijnen.  Voor iedere zwemmer stond er zes individuele afstanden op het programma,  verdeeld over twee dagen. De estafette teams van SG FZC’54-De Vikings kwamen naast deze individuele programma’s nog tienmaal in actie verdeeld over verschillende series. Er zijn in totaal 56 persoonlijke records gezwommen naar grote tevredenheid van de trainers. De grootste verbetering kwam op naam van Darren Sieswerda op de 50m schoolslag. Zijn oude tijd van 45.81 werd aangescherpt in een tijd van 41.38. David da Silva Miranda en Mare Broekstra wisten maar liefst op alle afstanden een PR te zwemmen. Mare wist ook nog eens een prachtige zilveren medaille op de 50m rug in de finales te halen in een mooie tijd van 41.01. Ook Noa Teuben, Marte Hieke van der Kamp, David da Silva Miranda, Amber Lubbers, Vito Kuperus, Lotte Grovenstein, Tinka Kinga, Jurre Broekstra, Hessel Broekstra, Kai Zwerver, Jip Bakker, Gabriella de Silva Miranda, Rixt-Nynke Baron en Laura van der Velde wisten het podium te halen voor hun dik verdiende medaille.

De dames estafettes Junioren 3 en later met Gerda Woldendorp, Sarina Beuker, Laura van der Velde en Noa Teuben zwommen 2 fantastische estafettes. Ze waren per ongeluk ingedeeld bij de Jeugd zwemmers en moesten het opnemen tegen oudere deelneemsters. Ze wisten een een 5de en 6de plaats te halen in een sterk deelnemersveld en dit werd beloond met een mooie oorkonde. Als slot mochten de heren estafettes nog even laten zien wat ze in huis hebben. Onder luide aanmoedigingen van alle zwemmers van SG FZC’54-De Vikings zwommen Darren Sieswerda, Jurre Broekstra, Jildert Prins en Sven Harskamp de 4x50m wisselslag in een tijd van 2.05.13. Ook deze tijd was goed voor een knappe PR!

Na een sportief en vooral gezellig weekend keerden de zwemmers huiswaarts.