SG FZC’54/De Vikings prolongeren de Minioren Clubmeet

SG FZC’54/De Vikings prolongeren de Minioren Clubmeet

SG FZC’54/De Vikings prolongeren de Minioren Clubmeet

Afgelopen zondag was het voor de minioren van SG FZC’54/De Vikings een spannende dag. 2 weken geleden werd er een knutseldag georganiseerd om de verklede optocht te kunnen winnen. Met Finding the Cup was de doelstelling voor afgelopen zondag duidelijk gezet.

Om 12.30 stonden alle zwemmers klaar in een sportzaal in Sportstad te Heerenveen om hun eigen geknutselde kleding aan te trekken. Stiekem werd er gekeken naar de andere deelnemers en begonnen werden de kans ingeschat. Waren de anemonen, Nemo, een duiker, de haai, een reuze octopus, kwallen, een meeuw en de tandarts genoeg om te winnen? Volgens de vele reacties van de anders zwemverenigingen was er een grote kans.

Na de optocht werd de kleding in de sporthal weer op de grond gegooid en mochten verschillende moeders opruimen, want het inzwemmen was alweer begonnen. Na de jury opmars en het Fryske folksliet kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin lieten de zwemmers zien dat er in Fryslân geen maat staat op ze. Het ene naar het andere programma werd gewonnen.

In de pauze kwamen er nog echte Pieten langs die voor alle kinderen een heerlijke peperkoek hadden mee genomen. En nadat de Arno de kinderen had aangespoord dat het toch nog echt een tandje harder moest werd het tweede deel van het programma gestart. En ja, na de pauze ging het sneller. De ogen stonden weer op scherp en er pr’s kwamen er weer. De opvallendste verbetering kwam op naam van Amber Lubbers, 7 seconden van haar 100m vrije slag! Nadat ook de laatste estafette werd gewonnen was het wachten op de prijs uitslag. Waren wij echt het mooist verkleed?

De jury had er lang over gedaan, veel gewikt en gewogen en tot een verbluffende uitslag gekomen. Bijna elk jurylid was er van overtuigd dat SG FZC’54/De Vikings het leukst verkleed was en de eerst plaats was een feit. Doel 1 behaald. Het tweede doel, het winnen van de cup liet nog langer op zich wachten. Waar sommige clubs al naar huis waren gegaan stonden alle zwemmers SG FZC’54/De Vikings te wachten op het oordeel. Met ORCA op de 3de plaats, werden de laatste twee overgebleven teams naar voren geroepen. HZ&PC Heerenveen en SG FZC’54/De Vikings. En net als vorig jaar en voor de Vikings het jaar daar voor was ook dit jaar SG FZC’54/De Vikings het snelste team!!

Het blijkt dus maar weer dat de opleiding van SG FZC’54/De Vikings een kwalitatieve opleiding is. Wil jij ook goed leren zwemmen en de regionale of Nederlandse top halen, kijk dan op de site!