Succes in Veendam

Succes in Veendam

VEENDAM – Met 23 zwemmers deed zwemvereniging de Vikings mee aan een internationaal zwemtoernooi. Twee dagen lang werd er gezwommen en ook nog goed, ondanks de korte nachtrust. Aan dit toernooi deden 755 zwemmers mee. Met alle begeleiders bleven er 850 mensen slapen in de sporthallen van Veendam. Het is een toernooi waar alle kinderen al heel lang naar uitkijken. Prestatie is niet het belangrijkste, maar de gezelligheid met elkaar staat bovenaan. Dat er op zondag ook nog persoonlijke records gezwommen worden is supergoed.

In totaal werden er 76 nieuwe persoonlijke records gezwommen. De grootste pr was er voor Mare Broekstra op de 50 meter schoolslag. Zij zwom van 1.03.45 naar 54.45. Tevens zijn er 26 medailles behaald door de Vikings. Twee derde plaatsen waren er voor de 4 x 50 meter vr/wi estafette Jongens. Hier deden Yoram van der Tuin, Sander Nadema, Stef Arends en Wierd de Wit aan mee.

Noa Teuben wist zes keer een gouden medaille binnen te halen. Hessel Broekstra behaalde drie keer goud en drie keer brons. David da Silva Miranda behaalde twee keer goud en één keer zilver. Zusje Gabriela da Silva Miranda behaalde één keer goud, één keer zilver en drie keer brons. Amber Lubbers behaalde één keer goud, twee keer zilver en één keer brons. Dit met elkaar was een goede oogst voor zwemvereniging de Vikings. Bij de junioren was Hessel Broekstra ook nog de beste zwemmer van het toernooi geworden.