Topprestaties zwemmers SG F.Z.C.’54 – De Vikings op de Friese- en Regionale Kampioenschappen

Topprestaties zwemmers SG F.Z.C.’54 – De Vikings op de Friese- en Regionale Kampioenschappen

Topprestaties zwemmers SG F.Z.C.’54 – De Vikings

 

Het debuut op de Friese- en Regionale Kampioenschappen was er één om niet snel te vergeten. De in dit seizoen opgerichte ploeg, bestaande uit F.Z.C.’54 uit Franeker en De Vikings uit Harlingen, liet zien dat samenwerken loont, er werd een geweldig visitekaartje afgeleverd.

Door het winterse weer waren de Friese en Regionale Kampioenschappen wat door elkaar heen geweven. De eerste dag van de Friese Kampioenschappen werd helaas afgelast wegens de gladheid, de tweede dag kon er gelukkig wel in Heerenveen gezwommen worden om de Friese titels. Waren de zwemmers eerst nog wat zoekende naar de topvorm, langzaam maar zeker werden er steeds betere prestaties neergezet. Het resulteerde uiteindelijk in 13 Friese titels. Noa Teuben mocht zichzelf vijf keer de snelste van Friesland noemen, Hessel Broekstra stond vier keer op de hoogste trede van het podium terwijl dit Kai Zwerver, Marte Hieke van der Kamp en Jurre Broekstra een keer lukte.

Ondanks deze successen heerste na deze wedstrijd bij zowel trainers als zwemmers het gevoel dat het allemaal nog beter kon. Na een aantal goede gesprekken werd er nog een week supergoed getraind om een weekend later echt scherp aan de start te staan.

Op zaterdag 14 Januari werd de afgelaste wedstrijddag ingehaald en ditmaal spatte de scherpte er werkelijk vanaf. Het ene na het andere persoonlijke record werd letterlijk verpulverd, SG F.Z.C.’54 – De Vikings in topvorm!

Op het koningsnummer, de 100m vrije slag, bestond er voor de heren maar één doel, onder de minuut zwemmen! Toeschouwers en trainers stonden met kippenvel langs de kant van het bad want zowel Jurre Broekstra, Sven Harskamp, Darren Sieswerda als Kai Zwerver konden deze magische zwemgrens enkel beslechtten met aanvallend, gedurfd zwemmen. En het lukte ze, alle vier!

Op zondag 15 januari mochten de beste zwemmers van de Regio (Groningen, Friesland en Drenthe) het tegen elkaar opnemen in het zwembad in Bergum. Hier werd de goede vorm verder doorgezet. Noa Teuben en Hessel Broekstra waren in hun leeftijd ongenaakbaar. Ze wonnen beide al hun afstanden en stonden vijf  keer met goud om hun nek op het hoogste podium. Kai Zwerver wist achter Hessel drie keer tweede te worden. Verder maakte hij het super spannend om eigenlijk te laat aan de start voor zijn 200m vlinderslag te verschijnen. Gelukkig mocht hij van de scheidsrechter een serie later alsnog starten, liet vervolgens iedereen ver achter zich met als resultaat een gouden medaille. Jurre Broekstra pakte goud op de 50m vlinderslag en brons op de 100m schoolslag, Marte Hieke van der Kamp won het zilver op de 400m vrije slag en het brons op de 200m vrije slag. Heline Koning, tot slot, werd derde op de 100m rugslag.

Uiteindelijk waren deze resultaten goed  voor een derde plaats in het medaille klassement van de regio. Een geweldige prestatie van deze nieuwe ploeg die alleen nog maar kan groeien en beter kan worden!

 

Voor alle uitslagen kijk op www.fzc54.nl of www.zvdevikings.nl