Vier zwemmers van SG FZC’54/De Vikings geplaatst voor de Jaargangfinale in Dordrecht

Vier zwemmers van SG FZC’54/De Vikings geplaatst voor de Jaargangfinale in Dordrecht

Afgelopen weekend was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor de minioren. Vier zwemmers van SG FZC’54/De Vikings hadden zich geplaatst voor de Jaargangfinale in Dordrecht. Alleen de beste 24 zwemmers per afstand mochten mee doen, waardoor plaatsing al een hele prestatie is.
De dag begon in alle vroegte met de 200 wissel van David. Hij zwom met een sterke race naar de 12de plaats. Daarna mocht Jelte 100 rugcrawl zwemmen, met een zeer snelle opening kon hij zich zelf op de 8ste plaats terug vinden in de uitslagen. Daarna was de titanen strijd op de 100 schoolslag waar er twee zwemmers in de laatste serie stonden. Hidde kon zich vanuit de buitenbaan opzwemmen naar een verdienstelijke 5de plaats. Jip zwom ook een zeer sterke race en heeft zichzelf na een zeer sterke tweede baan met een zilveren medaille beloond.
Daarna mocht Jelte beginnen aan de 100 schoolslag met een sterke race kon hij lang meedoen om de winst van de serie uiteindelijk eindigde hij 13de van zijn leeftijd.
Jip moest vervolgens aantreden voor de 50vl. Met een sterk begin kon hij naar de 7de plaats zwemmen. En als laatste in de ochtend stond David aan de start voor de 200 vrije, met een sterke race kwam hij tot 2.35.36 wat een 9de plaats betekende.
In de middag pauze werden alle zenuwen van de ochtend omgezet tot een vermakelijk potje voetbal waardoor de zwemmers klaar waren om bij het middagprogramma weer super te zwemmen.
David had zijn favoriete afstand gelijk in het begin. De 400 vrije slag. Met een begin die even snel was als zijn 200 meter, kon hij lang strijden met drie andere zwemmers om het zilver en brons. Helaas was de eindschot van twee andere zwemmers hem iets te machtig waardoor hij nog net 1 zwemmer voor kon blijven en een 4de plaats behaalde!
Daarna was het de beurt aan Jip met de 100 rugcrawl. Vanuit de tweede serie zwom hij zijn tweede baan sneller dan de eerste goed voor een tijd van 1.21.61 de serie erna wist er maar 1 zwemmer sneller te zwemmen wat betekende dat Jip onverwacht zijn tweede zilveren medaille mocht ophalen! Na Jip was het de beurt aan Jelte, zijn 100 vrije slag. Met een hoog been en arm tempo zwom hij een zeer sterke race waarbij hij net boven zijn pr op kort bad uitkwam. En met een 10de plaats een hele goede prestatie. Met een klein beetje rust mocht hij daarna alweer voor zijn vierde afstand aantreden. Helaas was voor Jelte de koek op en werd de 50 vlinder een zware en moeizame race. Ondanks dat zwom hij zichzelf wel naar de 11de plaats. Daarna was het tijd voor de laatste twee programma’s van deze mooie dag. Hidde, Jip en David mochten alle drie 100 vrij zwemmen. Hidde werd er net uitgetikt maar met een 1.15 en 15de plaats een mooie dag goed afgesloten. Jip zwom 1.11 en mocht ook met een glimlach uit het water stappen. En als laatste kon David nog naar een 12de plaats zwemmen met als eindtijd 1.09.

Alleen maar goede prestaties op de eerste zondag van juli en de dag werd dan ook afgesloten met de fun estafette met de trainers. Team SG FZC’54/De Vikings werden met Arno, Jip, Hidde en David derde en Jelte mocht nog starten in een mengelmoes estafette van zwemmers die aangevuld was met 2 zwemmers van Trivia en 1 van ISIS.
Wat heel erg opviel was de sfeer tussen de sterke ploegen uit noord Nederland. De onderlinge band tussen de clubs zorgde voor een geweldige sfeer waardoor alle zwemmers het beste uit zichzelf konden halen!