Zeezwemtocht op 9 september 2017 Harlingen

Zeezwemtocht op 9 september 2017 Harlingen

 

 

Zeezwemtocht op 9 september 2017 Harlingen

Een bijzondere zwemtocht vanuit de haven van Harlingen over de Waddenzee naar het Harlinger strand. Een tocht met een lange bijzondere historie. In 1947 werd voor het eerst de Nationale 2 KM Zwemtocht over Zee georganiseerd door de badmeester van het Harlinger Zeebad. Volgens het krantenartikel uit die tijd diende men zich mondelinge of schriftelijke op te geven bij de badmeester of op telefoonnummer 972! Eén jaar later werd Zwemvereniging de Vikings opgericht, zodat men voortaan onder de KNZB regels de tocht kon organiseren. Tot op de dag van vandaag wordt de zeezwemtocht nog steeds georganiseerd door Zwemvereniging de Vikings.

De historische #zeezwemtocht van #Harlingen is jarig. We mogen op 9 september 70 kaarsjes uitblazen dit jaar. De start is om ca. 13.00 uur. Het wordt super leuk dit jaar, want we gaan samen met Heerlijk Harlingen er een superdag van maken op de Willemshaven / Dokkade. Sportiviteit, muziek, cultuur, streetfood en oude verhalen. Geef je nu op via www.zeezwemtocht.nl/inschrijven. Geef het seizoen een kickstart met je club of team en doe mee! Natuurlijk gaan ook nu alle donaties en opbrengsten naar Support Casper en de Hartstichting.

 

Wedstrijd:

De 2 KM Zeezwemtocht van  Harlingen is één van de weinige officiele KNZB open water zeezwemwedstrijden in Nederland. Deelnemers aan de wedstrijd dienen dan ook in het bezit te zijn van een startvergunning van de KNZB. Er wordt gezwommen in 2 klassen: Heren open (alle leeftijden v.a. 14 jaar) en Dames open (alle leeftijden v.a. 14 jaar). De wedstrijd staat onder toezicht van een door de KNZB aangestelde jury. Voor de snelste 3 heren en snelste 3 dames worden prijzen beschikbaar gesteld. Iedere deelnemer ontvangt daarnaast een herinneringsmedaille.

Prestatietocht:

Voor iedereen zonder een KNZB licentie is er de mogelijkheid om aan de prestatietocht mee te doen. Deze is ook ca. 2 km lang en start enkele minuten na de wedstrijd. Deelname aan de prestatietocht kan vanaf een minimum leeftijd van 15 jaar. Bij de prestatietocht vindt geen tijdregistratie plaats. Iedereen die de tocht volbrengt ontvangt bij de finish een herinneringsmedaille.

Inschrijven via: www.zeezwemtocht.nl/inschrijven

Meer informatie op: www.zeezwemtocht.nl