Zwemmers SG F.Z.C.54’ – De Vikings imponeren op Regionale Kampioenschappen

Zwemmers SG F.Z.C.54’ – De Vikings imponeren op Regionale Kampioenschappen

 

Met een uiteindelijke tweede plaats in het medailleklassement konden de zwemmers, coaches en begeleiders met een geweldig gevoel terugkijken op de Regionale Kampioenschappen.

Het zwemtoernooi in Drachten waar de beste zwemmers van Friesland, Groningen en Drenthe aan meededen was een van de hoofddoelen om in topvorm aan de start te staan. En die topvorm was er! Met maar liefst 46 medailles waarvan 27 goud, 11 zilver en 8 brons keerden de zwemmers terug naar Franeker en Harlingen.

Bij de junioren 1, de jongste categorie, pakten de talenten zowel bij de dames en heren bijna alle medailles mee naar huis.  Hessel Broekstra won 10 maal Goud, Kai Zwerver pakte 2 maal goud, 5 maal zilver en 1 maal brons. Noa Teuben wist 11 gouden medailles mee naar huis te nemen. Marte Hieke van der Kamp pakte 3 maal goud, 5 maal zilver en 3 maal brons.

Jurre Broekstra pakte op de 100m schoolslag en op de 100m vlinderslag een mooie bronzen plaats en veroverde een zilveren medaille op de 50m schoolslag. Sarina Beuker pakte heel knap op de 50m schoolslag een bronzen medaille.

Heline Koning wist bij de senioren dames op de 100m rc te verrassen door daar goud te pakken, op dezelfde slag wist ze ook een 3de plek te bemachtigen op de 50m.

Het estafette team met Marte Hieke van der Kamp, Gerda Woldendorp, Sarina Beuker en Noa Teuben pakten op de 4x100m vrije slag ook een sterke 3de plaats.

Een super resultaat die voortkomt vanuit een geweldige samenwerking tussen de zwemverenigingen uit Franeker en Harlingen. Voor alle uitslagen en foto’s kijk op www.zvdevikings.nl of www.fzc54.nlMarte Hieke van der Kamp, Gerda Woldendorp, Sarina Beuker, Noa Teuben op de 4×100 vrije slag