zv De Vikings op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Minioren SG FZC’54/De Vikings knallen het jaar uit

Minioren SG FZC’54/De Vikings knallen het jaar uit.

Net als vorige jaar stond in de laatste week van het kalenderjaar nog 1 wedstrijd voor de minioren op de planning. De laatste kans om hun persoonlijk record nog aan te scherpen voor 2017. Dit kon net zoals vorige jaar bij de ORCA’s Christmas Swim in Leeuwarden, waar de organisatie een goede omgeving had gecreëerd om nieuwe persoonlijke records te zwemmen.

De wedstrijd was verdeeld over twee dagen. Op de eerste dag kwamen Jip Bakker, Danica Broek en Jetze de Vries aan de start. Samen met gastzwemster Estelle van Wijngaarden van ZPB H&L uit Barendrecht. Voor Danica en Jip stonden 200 meter en 50 meter schoolslag op het programma. Hierbij zwom Danica naar een zeer mooie tijd op de 200 meter en liet ze tijdens de 50 meter zien ook de onderwaterfases onder de knie te hebben. Jip zwom op de 200 schoolslag naar een persoonlijk record en op de 50 schoolslag zat hij er een heel klein beetje boven. In het overall klassement van de schoolslag eindigde hij op een zeer mooie 2de plaats. Jetze de Vries had gekozen voor 2 maal een 50 meter, op de schoolslag en de rugcarwl wilde hij laten zien hoe hard hij kon zwemmen. Op beide afstanden zwom hij een persoonlijk record en op de rugcrawl een van maar liefst 6 seonden. Dit betekende dat hij de grootste verbetering van alle jongens had en hiermee won hij een mooie handdoek. Gastzwemster Estelle moest heel even wennen aan het frisse Friese water en zwom op de 50 meter rugcawl net geen persoonlijk record. Na 1 aanwijzing kon zij zich op maken voor de 200 meter rugcawl. Hierin liet ze zien dat ze een snelle leerling was en snelde naar een supertijd van 2.53.77 naar een eerste plaats in het rugcrawl klassement.

Op dag twee werden Danica en Jetze vervangen door Amber Lubbers en Sam Derkx. Helaas was Amber na al een week ziek zijn nog niet beter en moest zij worden afgemeld. Een taak aan der andere zwemmers om nog harder te zwemmen. Sam mocht starten op de 50 meter borstcrawl en 50 meter vlinderslag. Dat Sam steeds sneller en technisch beter gaat zwemmen was te zien aan zijn tijden. Met een persoonlijk record op de 50 vrije slag en een mooie nieuwe tijd op de vlinder mocht hij zeer tevreden zijn. Jip moest aan de bak om het klassement voor de borstcrawl te winnen. Met op zowel de 50 meter al de 200 meter een persoonlijk record werd hij eerste bij het borstcrawl klassement. Estelle mocht de 200 meter wisselslag en 50 vlinderslag zwemmen. Tijdens de 200 meter wisselslag deed Estelle iets opmerkelijks, tijdens de eerste 50 meter die werd afgelegd met de vlinderslag zwom ze naar een nieuw persoonlijk record. Helaas kon ze de race niet doortrekken zoals een week ervoor en zwom ze net boven haar persoonlijk record. Door dit resultaat werd Estelle tweede in het wisselslag/vlinderslag klassement.

Al met al een mooie afsluiting van het jaar en de trainers en minioren wensen iedereen een fijne en spetterende 2017 toe!!!

img-20161230-wa0028