zv De Vikings op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Wedstrijden

Onze verenigingen doet actief mee aan verschillende wedstrijden. Hieronder staan deze één voor één beschreven. Learn to Race tot Medaillewedstrijden.

Learn to Race

De beginnende wedstrijdzwemmers kunnen tijdens deze wedstrijd in een ontspannen sfeer vaak voor het eerst aan een wedstrijd deelnemen. Geen stress; iedereen mag even wennen.

De oudsten zwemmen 50m vrije slag, alle overige leeftijden en afstanden zijn 25m. In de bepalingen van Learn to Race is een opbouw opgenomen. Volgende keer komen er meer 50m afstanden bij, eerst voor de oudsten, later in deel 2 t/m 4 gaan steeds meer zwemmers 50m zwemmen.
De tijdsduur van de wedstrijd moet in het belang van de gemiddelde leeftijd van de zwemmers niet te lang worden, dus e.e.a. is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Swimkick- Minioren

SwimKickwedstrijden zijn wedstrijden voor beginnende wedstrijdzwemmers in de leeftijd jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5.

Alle kinderen kunnen vanaf hun 6e verjaardag deelnemen aan SwimKickwedstrijden. De SwimKickwedstrijden zijn bedoeld voor kinderen die kennis willen maken met wedstrijdzwemmen. Gevorderde minioren kunnen na één of twee seizoenen deelname aan SwimKickwedstrijden gaan deelnemen aan Miniorenwedstrijden. Voor de jongste leeftijdsgroepen (minioren 1) zijn uitsluitend de SwimKickwedstrijden.

Minioren

Miniorenwedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB en vormen al decennialang de basis van het echte wedstrijdzwemmen.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland. Voor de minioren is er na afloop van de acht wedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regionale Minioren Finale. Ook is er een speciale teamwedstrijd, de Minioren Club Meet.

Oorkondes
Bij deelname aan het miniorencircuit kunnen de deelnemers Minioren-oorkondes ontvangen. Deze oorkondes kunnen besteld worden in de KNZB Webshop. Onderstaand format kunt u gebruiken voor de opmaak van deze oorkondes.

Je zwemt alleen tegen je eigen leeftijd en mag dan ook niet uitkomen in een hogere leeftijd. De afstanden liggen tussen de 100 en 400 meter.

Nationale Zwemcompetitie 2017-2018

De Nationale Zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. Om dit te bereiken is de Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie Regio niveaus en vier Landelijke niveaus. Hierdoor onderscheiden we:

Landelijk Regionaal
Hoofdklasse (15) 1e klasse
A-klasse (30) 2e klasse
B-klasse (30) 3e klasse
C-klasse (30) aantallen variëren per regio

De Nationale zwemcompetitie bestaat uit vier ronden (wedstrijddagen). Op Regionaal niveau is er ook een vijfde ronde. Voor de hoofdklasse is er een vijfde (finale) ronde. Deze ronden kunnen op de volgende data worden gezwommen:

Ronde 1 30 september / 1 oktober 2017
Ronde 2 13 / 14 januari 2018
Ronde 3 3 / 4 februari 2018
Ronde 4 17 / 18 maart 2018
Ronde 5 (regio + finaleronde) 21 / 22 april 2018

Met een kleine wedstrijdploeg kan al ingeschreven worden voor de Regio 3e klasse doordat hier slechts weinig deelnemers en leeftijden nodig zijn voor de puntentelling. De jongste leeftijdsgroep telt echter niet mee voor de puntentelling. Er is geen bovenleeftijdsgrens voor de Nationale Zwemcompetitie.

Kijk voor de (tussen-)standen in de Nationale Zwemcompetitie op: Tussenstanden.

Wij zwemmen in de C Competitie en in de D3 Competitie in het seizoen 2017 / 2018 

Limietwedstrijden en Regionale kampioenschappen, NJJK en NK

Voor al deze wedstrijden krijgen de zwemmers een uitnodiging in de mail.